Skip to main content

Μπασκόνια – Ολυμπιακός 92-97: Ασταμάτητος

Ο Βεζένκοβ ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι… ζεματιστός (26 πόντοι), κρατώντας όρθια την ομάδα του στα δύσκολα, ο Σλούκας στο τελευταίο δεκάλεπτο έδειξε γιατί θεωρείται ο ηγέτης των «ερυθρόλευκων», η άμυνα του Ολυμπιακού  έκανε το καθήκον της στην πρώτη και τελευταία περίοδο και παρά την απίστευτη επιστροφή της Μπασκόνια (που μετέτρεψε το -18 σε +10), έη ομάδα του Πειραιά φυγε με την νίκη και το 4Χ4 από την Βιτόρια με 97-92.

Η νίκη στην Μαδρίτη επί της Ρεάλ έδωσε απίστευτη αυτοπεποίθηση στους «ερυθρόλευκους», κάτι που φάνηκε στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης της Βιτόρια, όταν και το 4-4 μετατράπηκε σε 8-26 (!), με τον Ολυμπιακό να κλείνει το πρώτο δεκάλεπτο με double score (16-32). Και εκεί που όλα κυλούσαν ιδανικά για τους «ερυθρόλευκους», ξαφνικά η ομάδα του Πειραιά… κατέβασε τον διακόπτη, παίζοντας άμυνα με τα… μάτια. Άλλο που δεν ήθελαν οι Βάσκοι, που όχι απλά επέστρεψαν, αλλά έπαιξαν σαν… Ολυμπιακός στο δεύτερο δεκάλεπτο και με ένα… αδιανόητο 31-10 (!), έκλεισαν το ημίχρονο μπροστά με πέντε πόντους (47-42).

Στον ίδιο ρυθμό συνέχισαν οι Βάσκοι και στο τρίτο δεκάλεπτο, φτάνοντας, μάλιστα και στο +10 (67-57), με τον Βεζένκοβ να είναι ο λόγος που ο Ολυμπιακός έμεινε… όρθιος στο ματς, για να αναλάβει δράση στην τελευταία περίοδο ο Κώστας Σλούκας και η άμυνα. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν το τέταρτο δεκάλεπτο  με ένα 14-0, κρατώντας την Μπασκόνια άποντη για 3 ½ λεπτά. Πλέον ο Ολυμπιακός είχε το μομέντουμ του αγώνα και παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων να επιστρέψουν, κράτησε την ψυχραιμία του και την νίκη με 97-92, που τον φέρνει με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Τα δεκάλεπτα: 16-32, 47-42, 84-65, 92-97

On Fire: Φυσικά ο Σάσα Βεζένκοβ, που φόρτωσε με 26 πόντους το καλάθι της Μπασκόνια, κατεβάζοντας και επτά ριμπάουντ.

Η μεγαλύτερη διαφορά: +18 για τον Ολυμπιακό (8-26) στο 8’.

Ξεχώρισαν:  Μαγικός Σλούκας με 20 πόντους, ενώ για την Μπασκόνια, Κότσαρ και Σεντεκέρσκις είχαν 16 και 15 πόντους αντίστοιχα.

Διαιτητές: Μπολτάουζερ, Μπισάνγκ, Κοβάλσκι