Skip to main content

Τρινκιέρι: "Συμπαγείς σε άμυνα και επίθεση"

Η Μπάγερν Μονάχου νίκησε χωρίς να απειληθεί τον Παναθηναϊκό και ο Αντρέα Τρινκιέρι είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενος στο τέλος της αναμέτρησης έχοντας "πιάσει" και στη βαθμολογία της Ευρωλίγκας τους "πράσινους".

"Είναι μια ομαδική νίκη, κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα, πιστεύω ότι αξίζαμε τη νίκη σε αυτό το παιχνίδι", δήλωσε ο Ιταλός προπονητής των Βαυαρών και συνέχισε: "Ήμασταν συμπαγείς στην άμυνα και στην επίθεση. Έχουμε κάνει πολλά καλά παιχνίδια χωρίς να φτάσουμε στη νίκη, αλλά σήμερα τα καταφέραμε και ήταν σημαντικό. Κάναμε ένα βήμα για να ανέβουμε στην κατάταξη. Δεν σκέφτομαι ακόμη τη συνέχεια. Ήμουν συγκεντρωμένος μόνο στο σημερινό παιχνίδι. Έχουμε όμως την ευκαιρία να ανέβουμε πιο ψηλά".

Λίγο αργότερα στη συνέντευξη Τύπου χαρακτήρισε "τέλειο σε άμυνα και επίθεση" το παιχνίδι της ομάδας του και πρόσθεσε: "Βρήκαμε λύσεις επιθετικά απέναντι σε μια ομάδα που έχει πολύ ταλέντο. Δεν είχαμε χρόνο να προετοιμαστούεμ για το παιχνίδι, εξαιτίας του αγώνα που είχαμε για το πρωτάθλημα. αλλά δείξαμε τι είμαστε ικανοί να κάνουμε. Παίξαμε όντως πιο γρήγορα και αυτό θέλουμε να πετύχουμε. Είναι και θέμα χημείας. Θέλουμε να παίξουμε με περισσότερη ενέργεια, περισσότερο ως ομάδα. Θα βρίσκουμε λύσεις όσο περνάει ο καιρός και θα ελέγχουμε το ρυθμό. Συνήθως έχουμε 30 σουτ για τρεις πόντους, αλλά σήμερα πήγαμε την μπάλα κοντά στο καλάθι".

Ο Ογκουστίν Ρούμπιτ ήταν με διαφορά ο κορυφαίος της Μπάγερν. Σημείωσε 23 πόντους στα 38' που έπαιξε και έφτασε στο 34 στο σύστημα αξιολόγησης. Λίγο μετά το παιχνίδι μιλώντας στην κάμερα της Ευρωλίγκας τόνισε: "Ήταν πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε, αυτό κάνουμε και φάνηκε. Ήταν ομαδική δουλειά, κυκλοφορήσαμε την μπάλα και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι".