Skip to main content

Ζαλγκίρις – Τέλος εποχής για Καλνιέτις

Την απόφαση να βάλει τέλος στην σπουδαία καριέρα του, πήρε ο Μάντας Καλνιέτις, με τον 36χρονο γκαρντ να φοράει για τελευταία φορά τα αθλητικά του παπούτσια, στο παιχνίδι της 29ης Ιανουαρίου ανάμεσα στην Ζαλγκίρις Κάουνας και την Γιονάβα, για το πρωτάθλημα Λιθουανίας.  

«Πρόκειται για ένα ξεχωριστό event για εμένα και θα ήθελα να ανακοινώσω πως ολοκληρώνω την μπασκετική μου καριέρα. Έχω ακόμα μία εβδομάδα μπροστά μου για το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι μου, όμως αυτή η φάση της ζωής μου, που ξεκίνησε το 1993, ολοκληρώνεται. Πλέον θα κοιτάξω άλλους στόχους στην ζωή μου», δήλωσε ο Καλνιέτις στο κανάλι της Ζαλγκίρις

Ο γεννημένος στο Κάουνας Καλνιέτις, έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Ζαλγκίρις την σεζόν 2005-2006, ενώ αγωνίστηκε επίσης και στις Λοκομοτίβ Κουμπάν, Αρμάνι Μιλάνο και Βιλερμπάν.

Όσον αφορά τον λόγο για τον οποίο πήρε αυτή την απόφαση, ο Καλνιέτις τόνισε:

«Υπάρχουν αρκετοί λόγοι. Το μπάσκετ ήταν πάντα απόλαυση για εμένα, όχι απλά η δουλειά μου. Όμως έφτασε η στιγμή που δεν μπορώ να έχω τον ρόλο που είχα συνηθίσει, που νιώθω πως θα προσφέρω περισσότερο στην ομάδα με την αποχώρηση μου. Οι τραυματισμοί, οι μεταγραφές νέων παικτών με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.