Skip to main content

Ντιλέινι « Γι' αυτό όλοι οι παίκτες αγαπάνε τον Μπαρτζώκα» (vid)

 Είναι γνωστή η αγάπη που έχει ο Μάλκολμ Ντιλέινι για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, μετά και την εξαιρετική συνεργασία που είχαν στην Λοκομοτίβ Κουμπάν, με τον Αμερικανό γκαρντ, με δηλώσεις του στο podcast του Ντονάτας Ουρμπόνας, να αποθεώνει τον προπονητή του Ολυμπιακού.

Ο πρώην άσος της Αρμάνι Μιλάνο εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ο Έλληνας τεχνικός ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους συναδέλφους του και ουσιαστικά… αναγκάζει τους παίκτες του να τον αγαπήσουν, ενώ αποκαλύπτει και ένα περιστατικό, στο οποίο ο Ντιλέινι βρέθηκε στην πόρτα της εξόδου της «Λόκο», με τον Μπαρτζώκα να βάζει πλάτη για την παραμονή του στο Κράσνονταρ.  

«Οι ομάδες θέλουν τους παίκτες – ρομπότ, τα πράγματα είναι πολύ αυστηρά, αναγκάζεσαι να τρως το ίδιο φαγητό για 10 μήνες, όλα αυτά με κούρασαν, όμως εγώ στάθηκα τυχερός στις τελευταίες μου ομάδες, ειδικά με τον κόουτς Μπαρτζώκα, τον αγαπημένο μου προπονητή. Και αυτό γιατί ήταν ο πρώτος που κοιτούσε οι παίκτες του να είναι χαρούμενοι. Μας επέτρεπε να παίρνουμε τις οικογένειες μαζί μας, μας έδινε ρεπό την επομένη ενός αγώνα, δεν μας κοίταζε με… μισό μάτι αν είχαμε φίλους σε άλλες ομάδες που βγαίναμε για δείπνο μαζί τους, είναι αυτές οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά», ήταν το αρχικό σχόλιο του Ντιλέινι για να προσθέσει:

«Κάποια στιγμή βρέθηκα κοντά στην αποχώρηση μου από την Λοκομοτίβ, καθώς οι διοκούντες προχώρησαν σε περικοπή του μπάτζετ, όμως ο Μπαρτζώκας ξεκαθάρισε πως έχει χτίσει την ομάδα γύρω μου και αν φύγω, τότε θα φύγει και ο ίδιος.  Ήταν η πρώτη φορά που είδα έναν προπονητή να πηγαίνει απέναντι στην ομάδα του για έναν παίκτη.  Λόγω του μειωμένου μπάτζετ είχαμε τα χειρότερα ταξίδια, πχ έξι ώρες για να πάμε στην Μόσχα. Μετά από μία ήττα, η διοίκηση μας ζήτησε τον λόγο και ο Μπαρτζώκας τους είπε, μας δίνετε τις χειρότερες πτήσεις, πως έχετε την απαίτηση η ομάδα να νικά κάτω από τέτοιες συνθήκες.  Μετά από αυτό το μίτινγκ, όλοι κατάλαβαν πως ο Μπαρτζώκας νοιάζεται για τους παίκτες του. . Αυτό μας κράτησε ενωμένους στην Λοκομοτίβ και φάνηκε και στο παρκέ. Αυτή δεν είναι η τυπική συμπεριφορά ενός ευρωπαίου προπονητή,οι περισσότεροι έχουν ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο, ο Τζέιμς θα μπορούσε να… σαρώσει στην ΤΣΣΚΑ, όμως η φιλοσοφία του ήταν εντελώς διαφορετική με αυτή του προπονητή του. Στην Μπαρτσελόνα είχαμε σπουδαία ομάδα, αλλά εγώ με τον Πέσιτς είχαμε ένταση για ανόητα πράγματα. Δεν έχω γνωρίσει κάποιον παίκτη που να μισεί τον Μπαρτζώκα, δεν γίνεται οι παίκτες να μην αγαπάνε τον Μπαρτζώκα, με τον τρόπο που κάνει προπόνηση, που συμπεριφέρεται και τον τρόπο που προσεγγίζει το άθλημα και τους ίδιους. Μπορεί να τον βλέπεις να… τρελαίνεται στον πάγκο, όμως δεν έχω γνωρίσει προπονητή να δείχνει τέτοια εμπιστοσύνη στους παίκτες του όπως ο Μπαρτζώκας.».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να φορέσει ο ίδιος τα ερυθρόλευκα και το περιβόητο... τηλεφώνημα που περιμένει από τον Μπαρτζώκα,  ο Ντιλέινι τόνισε:

«Κάθε καλοκαίρι από το 2013, το όνομα μου συνδέεται με τον Ολυμπιακό, ο κόουτς Μπαρτζώκας, όμως, δεν με έχει πάρει τηλέφωνο ακόμα…»