Skip to main content

Ολυμπιακός – Από πρώτος μέχρι τέταρτος στο φινάλε της regular season

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να… κλειδώσει από την 33η αγωνιστική την πρώτη θέση της regular season της Euroleague, μετά την ήττα του από τον Ερυθρό Αστέρα, όμως έχει ακόμα μία ευκαιρία, μπροστά στο κοινό του, στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με την Μπασκόνια. Σε περίπτωση ήττας, όμως, οι «ερυθρόλευκοι», από πρώτοι, μπορούν να βρεθούν ακόμα και τέταρτοι.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά σε περίπτωση νίκης του Ολυμπιακού επί της Μπασκόνια, καθώς σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η ομάδα του Πειραιά τερματίζει πρώτη, ό, τι και αν συμβεί στα υπόλοιπα παιχνίδια. Ακόμα και με ήττα, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» τερματίζουν πρώτοι αν η Ρεάλ ηττηθεί στο Ισραήλ από την Μακάμπι και αν η Μπαρτσελόνα κάνει μία ήττα στα δύο τελευταία παιχνίδια της, με Αρμάνι (εκτός) και Βαλένθια (εντός).

Για να τερματίσει στην δεύτερη θέση ο Ολυμπιακός, εκτός από την ήττα από την Μπασκόνια, θα πρέπει είτε η Ρεάλ να κερδίσει εκτός έδρας την Μακάμπι και η Μπαρτσελόνα να κάνει μία ήττα στα δύο τελευταία ματς, είτε οι Καταλανοί κάνουν το 2Χ2, αλλά οι Καστιγιάνοι ηττηθούν στο Ισραήλ.

Για να τερματίσει στην τρίτη θέση ο Ολυμπιακός θα πρέπει, αρχικά να ηττηθεί από την Μπασκόνια και εν συνεχεία Ρεάλ και Μπαρτσελόνα κάνουν μόνο νίκες. Παράλληλα θα πρέπει και η Μονακό να χάσει τουλάχιστον ένα από τα δύο τελευταία της παιχνίδια, με Παρτιζάν (εντός) και Εφές (εκτός).

Τέλος, υπάρχει ένα σενάριο που φέρνει τον Ολυμπιακό ακόμα και στην τέταρτη θέση. Αυτό θα συμβεί αν ηττηθεί από την Μπασκόνια και παράλληλα η Ρεάλ κερδίσει στο Ισραήλ την Μακάμπι και Μπαρτσελόνα με Μονακό κάνουν το 2Χ2.