Skip to main content

Τρινκιέρι: «Ήταν μία τρέλα, αλλά η δουλειά στην Παρτιζάν αξίζει όσο χίλια συμβόλαια»

Ο Αντρέα Τρινκιέρι δήλωσε πως είναι ευτυχισμένος στην Παρτιζάν και υποστήριξε ότι η απόφασή του να αποδεχτεί την πρόταση ήταν μία τρέλα.

Ο άλλοτε ομοσπονδιακός προπονητης της Εθνικής ομάδας είναι ο πρώτος ξένος προπονητής της ομάδας του Βελιγραδίου, στην προσπάθεια της να επιστρεψει στα σαλόνια του ευρωπαϊκού μπάσκετ και μέχρι και τη διακοπή, ήταν το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου της Αδριατικής λίγκας, ο οποίος δίνει το εισιτήριο για τη EuroLeague της επόμενης σεζόν.

Ο Τρινκιέρι μίλησε σε Μέσο της Ιταλίας για την εμπειρία του στην Παρτιζάν και τόνισε πως:

«Είναι κάτι τρομερό, είναι σοκαριστικό αν σκεφτείς ότι είμαι ο πρώτος ξένος που κάθισε στον πάγκο της. Αυτό δείχνει τη διάθεση των ανθρώπων της ομάδας να πετύχουμε. Κι όταν υπάρχουν δύο εκατομμύρια φίλαθλοι να σε στηρίζουν, τότε αυξάνεται η ευθύνη που κουβαλάς στις πλάτες σου.

Όταν ήρθα, ο σύλλογος είχε αρκετά προβλήματα, με μοναδικό στόχο την επιβίωση. Πίστεψαν ότι θα βοηθούσα με την παρουσία μου προκειμένου να κάνει βήματα προόδου. Το να πάρω αυτή τη δουλειά ήταν μια τρέλα, αλλά το να βρίσκομαι σε έναν τόσο σπουδαίο και ιστορικό σύλλογο αξίζει όσο χίλια συμβόλαια. Ένιωσα ότι ήταν η ευκαιρία να κάνω κάτι πολύ πιο ουσιαστικό απ' ό,τι είχα κάνει έως τότε».