Skip to main content

Eurocup, Άρης - Σλασκ 93-71: Σοβαροί και κυρίαρχοι ως το τέλος οι Θεσσαλονικείς

Ο Άρης νίκησε στο «Nick Galis Hall» τη Σλασκ με σκορ 93-71 στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής των ομίλων του Eurocup, με την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη να φτάνει στην 6η της νίκη σε 13 αγώνες, παραμένοντας στις θέσεις που οδηγούν σε πρόκριση στην επόμενη φάση.

Από τον Άρη ξεχώρισε ο Τολιόπουλος με 18 πόντους. Από την άλλη εκ μέρους της Σλασκ διακρίθηκε ο Γκράβετ με 25 πόντους.

Ο Άρης ήταν σοβαρός σε επίθεση και άμυνα

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν όντας κοντά στο σκορ, ωστόσο ο Άρης κατάφερε να ξεχωρίσει. Πιο συγκεκριμένα και με το χρονόμετρο να γράφει 5:20'' για τη λήξη της πρώτης περιόδου ο Γκαλινάτ ευστόχησε σε τρίποντο για το 14-6.

Η ουσία τα απόμενα περίπου 5 αγωνιστικά λεπτά δεν άλλαξε και το πρώτο δεκάλεπτο έληξε 22-11 καθώς ο Ντε Σόουζα ευστόχησε σε δίποντο μόλις 2'' πριν τη λήξη.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Άρης συνέχεισε με όπλο την καλή του άμυνα και περιόρισε αρκετά τις προσπάθειες της Σλάσκ με αποτέλεσμα να σταθεροποιήσει το προβάδισμά του πάνω από 10 πόντους. Έτσι, ακριβώς 5 αγωνιστικά λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ο Τολιόπουλος ευστόχησε σε τρίποντο κάνοντας το 36-22, με τους κίτρινους να ανοίγουν σημαντικά υπέρ τους την ψαλίδα. 

Το πρώτο ημίχρονο έληξε με σκορ 49-33. 

 Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Άρης μπήκε εξίσου δυνατά και συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο ημίχρονο. Με 5:17'' να απομένουν για τη λήξη της περιόδου ο Χάρελ ευστοχεί σε δίποντο για το 58-40, δίνοντας αέρα 18 πόντων στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. 

Οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη διατηρώντας τη σοβαρότητά τους κατάφεραν να μην απειληθούν από τη Σλασκ και το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με σκορ 71-50, καθώς ο Σταρκ ήταν... κλατς σε σουτ τριών πόντων με την κόρνα της λήξης.

Στην τελική ευθεία, ο Άρης διατήρησε τα ηνία του αγώνα, με την ομα΄δα του Γιάννη Καστρίτη να έχει σε... απόσταση ασφαλείας την αντίπαλό του. Ο Τολιόπουλος με δικούς του 5 συνεχόμενους πόντους διαμορφώνει το 81-67 κι ενώ απομένουν 4:10'' για τη λήξη της αναμέτρησης. 

Η ουσία για τις δυο ομάδες δεν άλλαξε και ο Άρης πήρε την 6η του νίκη σε 13 αγώνες στον όμιλο του Eurocup με τελικό σκορ 93-71.

Τα δεκάλεπτα: 22-11, 49-33, 68-50, 93-71.

ΑΡΗΣ ΣΛΑΣΚ 1

ΑΡΗΣ ΣΛΑΣΚ 2