Skip to main content

Άρης-Χάποελ Τελ Αβίβ 72-100: Εύκολη επικράτηση για τους Ισραηλινούς

Η Χάποελ Τελ Αβίβ ήταν εκρηκτική και επικράτησε εύκολα του Άρη με 72-100 στο Αλεξάνδρειο, σε φιλική αναμέτρηση.

Η πολύ δυνατή ομάδα από το Ισραήλ που φέτος προκάλεσε αίσθηση με τις δυνατές μεταγραφές της, αντιμετώπισε τον Άρη σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη το βράδυ της Πέμπτης στο Αλεξάνδρειο και πήρε αρκετά εύκολα τη νίκη με 72-100.

Από την πρώτη περίοδο οι παίκτες του Στέφανου Δέδα μπήκαν πολύ δυνατά, ξεκινώντας με σερί 0-10 στα πρώτα λεπτά, παγώνοντας την ομάδα του Καστρίτη που έψαχνε να βρει τα πατήματά της. Η περίοδος ωστόσο συνεχίστηκε με την εικόνα να μην αλλάζει, και την Χάποελ να κλείνει με +21, και σκορ 14-35. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, τα πολλά λάθη του Άρη κόστισαν επιθετικά και αμυντικά, με την διαφορά να αυξάνεται συνεχώς, ενώ ταυτόχρονα οι Ισραηλινοί "βομβάρδιζαν" από την περιφέρεια, για το 28-60 του ημιχρόνου.

Στην επαναφορά, οι Θεσσαλονικείς μπήκαν καλύτερα, βρίσκοντας ρυθμό σε άμυνα και επίθεση και με καυτό Μαντζούκα να πετυχαίνει τρία τρίποντα, ωστόσο δεν είχαν κάποια πιθανότητα να επιστρέψουν και να διεκδικήσουν κάτι από το ματς, αφού η διαφορά ήταν αρκετά μεγάλη στο τέλος της περιόδου, με το ταμπλό να γράφει 55-78. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, με το παιχνίδι να έχει κριθεί, οι δύο ομάδες έριξαν τον ρυθμό, με τους παίκτες της Χάποελ να πετυχαίνουν 100 πόντους, δείχνοντας τη δυναμική τους απέναντι σε μια σκληροτράχηλη ομάδα όπως ο Άρης, επικρατώντας με το τελικό 72-100.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Ανγκόλα με 20 πόντους, με συμπαραστάτες τους Καμπόκλο (16π., 8ρ) και Μότλεϊ - Φόστερ να προσθέτουν από 13.

Από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν ο ΝτεΤζούλιους που πέτυχε 17 πόντους, και ο έτερος διψήφιος σκόρερ, Μαντζούκας που σκόραρε 11.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-35, 28-60, 55-78, 72-100

Άρης (Καστρίτης): Μπανκς, Νόλεϊ, Τολιόπουλος, ΝτεΤζούλιους, Καζαμίας, Χατζηδάκης, Μποχωρίδης, Κλέι, Πουρλιδάς, Γούντμπερι, Ρόμπερτς, Μαντζούκας, Χοτζ.

Χάποελ Τελ Αβίβ (Δέδας): Μότλεϊ, Μπέβερλι, Καμπόκλο, Ράγκλαντ, Ανγκόλα, Φόστερ,  Ουέινραϊτ, Μπλέιζερ, Πάλατιν,  Τίμορ.