Skip to main content

Άρης - Χαποέλ Ιερουσαλήμ 68-78: Πλήρωσε την αστοχία του

Παρά τα τρελά κέφια του Ντε Τζούλιους, ο Άρης... πλήρωσε τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του και τα "τρελά κέφια" των Χάρπερ και Σμθι, δεν εκμεταλλεύτηκε το προβάδισμα του για τρία δεκάλεπτα και γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 78-68 από την Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Με φρενήρη ρυθμό ξεκίνησε το παιχνίδι, γρήγορο μπάσκετ και από τους δ΄ύο, λάθη εκατέρωθεν και έναν Άρη με μια κάπως "ασόβαρη" αμυντική συμπεριφορά. Παρότι άναρχο, ήταν ωραίο και ελκυστικό το πρώτο δεκάλεπτο, κάτι που δείχνει και το σχετικά υψηλό 17-23. Στο δεύτερο δεκάλεπτο συνεχίστηκαν οι βιαστικές επιθέσεις και τα πολλά λάθη (12-9 στο πρώτο ημίχρονο). Οι "κίτρινοι" δεν σούταραν καλά από τα 6,75 (2/12) και οι Ισραηλινοί πέτυχαν αρκετά εύκολα καλάθια στο πρώτο πεντάλεπτο. Οι γηπεδούχοι επέστρεψαν στο παιχνίδι, όπου συμμάχος του καταπληκτικού Ντε Τζούλιους των 18 πόντων ήταν ο Τολιόπουλος με 7 διαδοχικούς  και οι πολλές άστοχες βολές των φιλοξενούμενων (1/10). Ο Άρης έκλεισε με ανατροπή το ημίχρονο με σκορ 39-32.

Παρορμητικός ο Τολιόπουλος με πολλές χαμένες προσπάθειες στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Κακές παραγωγικά και οι δύο ομάδες με τα λάθη να συνεχίζονται. Ο Άρης συμπλήρωσε τα 5 ομαδικά φάουλ στο πρώτο πεντάλεπτο και έτσι ήταν λίγο πιο soft η άμυνά του. Η Χάποελ "ροκάνιζε" σταδιακά την διαφορά και δεν προσπέρασε εξαιτίας των χαμένων βολών και έτσι οι γηπεδούχοι έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο με ένα ισχνό προβάδισμα 3 πόντων με σκορ 51-48. Οι γηπεδούχοι μπήκαν νωθροί στην τελευταία περίοδο και ξεκίνησαν με αρκετά άστοχα τρίποντα που έφεραν τους Ισραηλινούς στο 55-64 και τον κ. Καστρίτη να  καλεί δύο γρήγορα ταιμ-αουτ. Ο Χάρπερ ήταν σε "δαιμονιώδη" κατάσταση με σκορ και δημιουργία και είχε συμπαραστάτη και τον Σμιθ που "ξύπνησε" στο τελευταίο δεκάλεπτο. Το ματς "στράβωσε" για τα καλά για τον Άρη και τα τελευταία δυόμιση λεπτά ήταν διαδικαστικά, καθώς οι φιλοξενούμενοι είχαν τρομερή ψυχολογία, σκοράροντας σαν σε προπόνηση. Το παχνίδι τελείωσε με 17-30 και σκορ 68-78.

Τα δεκάλεπτα: 17-23, 39-32, 51-48, 68-78

Οn fire: Από μεριάς Χάποελ, ο Τζάστιν Σμιθ με 18 πόντους και 2 ασσίστ

Ξεχώρισαν: Για τους γηπεδούχους ξεχωρίσε ο τρομακτικ΄ός Ντε Τζούλιους με 30 πόντους και ο Βασίλης Τολιόπουλος με 16. Οι φιλοξενούμενοι είχαν σε μεγάλο βράδυ τον Τζάρεντ Χάρπερ με 14 πόντους και 15 ασσίστ και τον Κρις Τζόνσον με 11. 

Η μεγαλύτερη διαφορά: Το +13 για την Χάποελ με (62-75, 38ο λεπτό)

Διαιτητές: Μόγκουλκοτς, Μάγκιτς, Λεσκάνο