Skip to main content

Τιμήθηκε η μνήμη του Ίβκοβιτς, με εκδήλωση στο Κοινοβούλιο της Σερβίας

Η Σερβία πενθεί τον χαμό του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος θα κηδευθεί την Τρίτη (21/9), με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, αλλά και τον Βασίλη Σπανούλη, να δίνουν το παρών.

Μάλιστα, μία ημέρα πριν την κηδεία, κορυφαίες μπασκετικές προσωπικότητες της Σερβίας αλλά και συνολικά της Ευρώπης, απέτισαν φόρο τιμής στον Ντούντα, με την παρουσία τους στο σερβικό Κοινοβούλιο.

. Μεταξύ αυτών οι: Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, Δημήτρης Ιτούδης, Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς, Ντράγκαν Κιτσάνοβιτς, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, Ζόραν Σάβιτς, Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, Νίκολα Πέκοβιτς, Σβέτισλαβ Πέσιτς, Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, Ράσο Νεστέροβιτς, Ντέγιαν Τομάσεβιτς, Βλάντο Τζούροβιτς και Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς, αλλά και ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεκσάνταε Βούτσιτς, βρέθηκαν στο σερβικό Κοινοβούλιο, εκεί που βρέθηκε και η σύζυγος του Ντούντα, Νένα, με τους δύο γιους του, Πέτρο και Παύλο.

Χαρακτηριστικά τα λόγια του Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς:

"Είμαι εδώ με την ιδιότητα του προέδρου της Ομοσπονδίας, η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν αυτή που είναι χωρίς εκείνον. Όλο το ευρωπαϊκό μπάσκετ καρπώνεται τα "φρούτα" της δικής του δουλειάς. Τον αγαπώ και τον σέβομαι. Ήταν ο πρώτος που συμβουλευόμουν κάθε φορά".

Όσον αφορά τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, χαρακτήρισε τον Ίβκοβιτς ως τον άνθρωπο που ήταν τα πάντα για τον ίδιο.

"Έφυγε ο άνθρωπος που ήταν τα πάντα για μένα: δάσκαλος, προπονητής, νονός, φίλος. Άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα πίσω του. Τον συνάντησα για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του '70. Με κάλεσε στην εθνική ομάδα. Ακόμη και σήμερα χρησιμοποιώ καθημερινά τις συμβουλές του. Ήξερε πώς να εξηγήσει στον άλλον αυτό που θέλει, πώς θα τον χαλαρώσει, ήταν ένα μεγάλο σχολείο. Είναι κάτι που δεν έχω ξεχάσει ποτέ όλα αυτά τα χρόνια. Όταν αποφάσισα να γίνω προπονητής, μου έδωσε την ευχή του", υποστήριξε ο Ζοτς.