Skip to main content

Τέλος εποχής για Καλνιέτις

Την απόφαση του να αποσυρθεί από την Εθνική Λιθουανίας, σε ηλικία 35 ετών, ανακοίνωσε ο Μάντας Καλνιέτις.

«Δεν πήρα αυτή την απόφαση μέσα σε μία ημέρα. Πέρασα υπέροχα με την Εθνική ομάδα, ήμουν πολύ τυχερός γιατί η οικογένεια μου ήθελε να με βλέπει με το εθνόσημο», αναφέρει ο Καλνιέτις, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα «basketnews.com», για να προσθέσει:

«Πήρα αυτή την απόφαση μετά από μία δύσκολη σεζόν με τραυματισμούς. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν άτομα που μπορούν να με αναπληρώσουν, ενώ παλιότερα δεν είχαμε αρκετά γκαρντ. Πλέον υπάρχουν ταλαντούχοι νεαροί παίκτες».  

Ο Καλνιέτις έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Λιθουανίας το 2006, στο Παγκόσμιο κύπελλο της Ιαπωνίας, ενώ φόρεσε αδιάλειπτα την φανέλα της Εθνικής του ομάδας, από το 2009 ως το 2021, με μοναδική παύση το 2014, λόγω τραυματισμού στον ώμο. Παράλληλα, από το 2017 ήταν και ο αρχηγός της Εθνικής Λιθουανίας.

Συνολικά ο Καλνιέτις φόρεσε την φανέλα της Εθνικής Λιθουανίας σε 95 επίσημα παιχνίδια, όντας ο 4ος σε συμμετοχές, στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος. Παράλληλα κατέκτησε δύο αργυρά μετάλλια σε Ευρωμπάσκετ, το 2013 και το 2015 και ένα χάλκινο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του2010.