Skip to main content

Μπανταλόνα – Μπασκόνια 76-74: Αντίο με ψηλά το κεφάλι για τους Καταλανούς

Νικηφόρα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην τελική φάση της Liga Endesa η Μπανταλόνα. Οι Καταλανοί, σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, εκμεταλλεύτηκα την απουσία των Σενγκέλια και Χένρι( ξεκουράστηκαν ενόψει της συνέχειας), τον τραυματισμό του Γκρέιντζερ στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, αλλά και συνολικά την χαλαρότητα της Μπασκόνια (είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση ως δεύτερη)  και πήραν την νίκη με 76-74, φτάνοντας στο 2-3.

Η Μπασκόνια είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση της στα ημιτελικά της τελικής φάσης της ACB, με αποτέλεσμα να εμφανιστεί υπέρ του δέοντος χαλαρή στο παρκέ, δίνοντας στην Μπανταλόνα την ευκαιρία να πάρει διψήφια διαφορά στο 15’ (27-17), εξέλιξη που ανάγκασε τον Ιβάνοβιτς να πάρει τάιμ άουτ και να τα… ψάλλει στους παίκτες του!  Παρά τις φωνές του προπονητή της Μπασκόνια, η Μπανταλόνα έφτασε μέχρι το +14 (33-29), όμως ο Ντράγκιτς ήταν αυτός που με προσωπικά καλάθια στο φινάλε… μάζεψε την διαφορά, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με την Χουβεντούτ μπροστά με 39-30.

Η διακοπή του ημιχρόνου φαίνεται πως… καθάρισε το μυαλό των Βάσκων, με την Μπασκόνια να εμφανίζεται μεταμορφωμένη προς το καλύτερο στο τρίτο δεκάλεπτο και με ένα επιμέρους 5-19, προηγήθηκε με 44-49, όμως η Μπανταλόνα κρατούσε τα καλύτερα για το φινάλε της περιόδου και με πρωταγωνιστή τον Πρέπελιτς πέρασε και πάλι μπροστά με 54-51. Το τελευταίο δεκάλεπτο, παρά τον αδιάφορο βαθμολογικά χαρακτήρα του αγώνα, εξελίχθηκε σε… θρίλερ με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ.  Ο Καντέρ με πέντε συνεχόμενους πόντους έφερε την Μπανταλόνα μπροστά με 73-71. Ο Γκαρθία είχε 1/2 βολές για το 75-74 στα 33’’, ο Βεντούρα έκανε airball σε τρίποντο για την Μπανταλόνα στα 14’’, με την Μπασκόνια να έχει την τελευταία επίθεση του αγώνα. Ο Σεντεκέρσκις, όμως, πάτησε την τελική γραμμή στα 2’’, με τον Πάρα, με 1/2 βολές, να διαμορφώνει το τελικό 76-74.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Καντέρ, που σταμάτησε στους 18 πόντους και τα επτά ριμπάουντ, ενώ από 11 πόντους είχαν οι Ζάγκαρς και Λόπεθ Αροστέγκι.

Για την Μπασκόνια, που αγωνιά με τον τραυματισμό του Γκρέιντζερ, από το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ο Πολονάρα είχε 18 πόντους και επτά ριμπάουντ, με τον Ντράγκιτς να προσθέτει 12.  

Τα δεκάλεπτα:  16-13, 39-30, 54-51, 76-74