Skip to main content

Όταν το Μπάρτσα-Ρεάλ ήταν κεκλεισμένων των θυρών για μόλις 14 δευτερόλεπτα

Διαβάστε ποιο ήταν το μοναδικό Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης που έγινε χωρίς κόσμο και διήρκησε μόλις 14 δευτερόλεπτα.

Η πανδημία του κορονοιού έχει φέρει τα πάνω-κάτω στις συνήθειες και στην καθημερινότητα παγκοσμίως, για το λόγο αυτό οι περισσότεροι αγώνες διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών. Το "κλάσικο" Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης πολλοί θεωρούν ότι θα γίνει για πρώτη φορά χωρίς κόσμο, κάτι που όπως διαβάζουμε στην AS, είναι λάθος. Στις 10 Μαρτίου του 1986 οι δύο ομάδες από την Ισπανία, με άδειες κερκίδες, έναν αγώνα για μόλις 14 δευτερόλεπτα. Αλλά ας τα πάρουμε πρώτα από την αρχή.

Στις 15 Φεβρουαρίου 1986 έγινε το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης και προς το τέλος του αγώνα οι  δύο διαιτητές, Αλβάρο Χερέρα και Μιγκέλο Μπετανκόρτ πήραν αυτή την απόφαση να αναβληθεί το παιχνίδι, λόγω του ότι οι φίλαθλοι των μπλαουγκράνα από την κερκίδα έριχναν μέσα στο γήπεδο κάθε είδους αντικείμενο, ιδιαίτερα νομίσματα, γιατί θεώρησαν πως ευνοήθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης.

 Οι διαιτητές δεν τόλμησαν πλέον να βγουν ξανά στο γήπεδο και αποφάσισαν αναστολή του αγώνα. Η Μπαρτσελόνα τιμωρήθηκε με πρόστιμο 400.000 πεσέτας (περίπου 2.400 ευρώ) για τα έξοδα του ταξιδιού των ανθρώπων της Ρεάλ Μαδρίτης και των διαιτητών Χεράρε και Μπετανκόρτ και στις 10 Μαρτίου 1986, πίσω από κλειστές πόρτες, οι δύο ομάδες έπαιξαν τα 14 δευτερόλεπτα που απέμεναν από το παιχνίδι, κάτι που διήρκησε τέσσερα ολόκληρα λεπτά. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε σε 88-92.

Ο διαιτητής Αλβάρο Χερέρα θυμάται από τότε ότι: "Έριχναν αντικείμενα από τις κερκίδες και ένα κομμάτι της καρέκλας με χτύπησε στο πόδι. Έτσι, είπα στον συνάδερφό μου, Μιγκέλο Μπετανκόρ, να έρθει προς τα εμένα και να τρέξουμε προς τα αποδυτήρια, εκεί οπού η αστυνομία θα τους προστάτευε. Ο αγώνας συνεχίστηκε κεκλεισμένων των θευρών, 23 ημέρες αργότερα και έληξε 88-92.  Μας συνόδευσαν από το αεροδρόμιο μέχρι την δισούνα και δεν κάναμε ούτε ντους για να μπούμε στο αεροπλάνο ξανά".

60 - FC Barcelona: Luis Costa (6), Josep Mª Soler (21), Camps (15), Carmichael (16), Azpiazu (2) -five starting- Aíto, Flores and Sanjuán.

57 - Real Madrid: Vicente Ramos (4), Brabender (13), Luyk (8), Paniagua (2), Cristóbal (2) -five starting- Cabrera (8), Rullán (12), Emiliano (4), J Ramón Ramos (2), Nava (2) and Corbalán.