Skip to main content

Ρεάλ-Βαλένθια 80-77: Με double double του Γκαρούμπα οι μερένχες στα τελικά της ACB

Η Ρεάλ Μαδρίτης υπερασπίστηκε την έδρα της και νίκησε την Βαλένθια με 80-77, με αποτέλεσμα να κάνει το 2-1 στην σειρά των ημιτελικών και να πάρει το εισιτήριο για τα τελικά του Ισπανικού πρωταθλήματος.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε πιο δυναμικά το παιχνίδι και παίζοντας πιο αποτελεσματικά, κατάφερε να είναι μπροστά με τέσσερις πόντους στο τέλος της πρώτης περιόδου (22-18). Παρότι οι μερένχες είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, οι νυχτερίδες έφεραν το ματς στα ίσα (39-39, 19'), με τους γηπεδούχους να προηγούνται με τρεις πόντους στο τέλος του ημιχρόνου (42-39). 

Ίδιο σκηνικό και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, με την βασίλισσα να βρίσκει απαντήσεις στην πίεση της Βαλένθια και να έχει προβάδισμα με τέσσερις πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου (59-55). Παρά το γεγονός ότι η Βαλένθια μείωσαν σε τρεις περιπτώσεις στον ένα πόντο την διαφορά, η Ρεάλ Μαδρίτης διαχειρίστηκε την κατάσταση στην τέταρτη περίοδο και νίκησε εντός έδρας την Βαλένθια με 80-77, με αποτέλεσμα να κάνει το 2-1 στην σειρά των ημιτελικών και να πάρει το εισιτήριο για τα τελικά του Ισπανικού πρωταθλήματος. Υπενθυμίζουμε ότι στα τελικά της ACB θα αντιμετωπίσει την νικήτρια του ζευγαριού ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Τενερίφη, οπού η σειρά αυτή τη στιγμή είναι στο 1-1.

Από την Ρεάλ Μαδρίτης ξεχώρισαν οι Γκαρούμπα (14ρ.) και Κοζέρ με 16 και 15 πόντους αντίστοιχα, ενώ από την Βαλένθια διακρίθηκε ο Κάλινιτς με 13 πόντους, με τους Πρέπελιτς και Τόμπει να σκοράρουν από έντεκα πόντους έκαστος. 

Περίοδοι: 22-18, 42-39, 59-55, 80-77