Skip to main content

Βαλένθια: Διαζύγιο με Πονσαρνάου

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Βαλένθια αποτελεί ο Χάουμε Πονσαρνάου, με τις νυχτερίδες, με ανακοίνωση τους, να αποχαιρετούν τον πρώην, πλέον, προπονητή τους.

Ο Πονσαρνάου βρέθηκε στο τιμόνι της Βαλένθια για 201 παιχνίδια, με ρεκόρ 120-81.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Βαλένθια:

Η Βαλένθια και ο προπονητής Χάουμε Πονσαρνάου δεν θα συνεχίσουν την επαγγελματική τους συνεργασία, καθώς το συμβόλαιο του Καταλανού προπονητή έφτασε στο τέλος του.

Στις τρεις σεζόν του ως πρώτος προπονητής, ο Πονσαρνάου έγινε ο πρώτος τεχνικός στην ιστορία μας, που έφτασε την ομάδα τρεις σερί φορές στα ημιτελικά της Liga Endesa, ενώ παράλληλα κατέκτησε το Eurocup της σεζόν 2018-19, τον έβδομο τίτλο στην ιστορία της Βαλένθια. Ο Χάουμε αποχωρεί ως ο προπονητής με τις περισσότερες ευρωπαϊκές νίκες (51) και κατ΄χει το ρεκόρ με τις περισσότερες συνεχόμενες νίκες (15), με τις οποίες κατέκτησε το Eurocup πριν δύο χρόνια.  

Ο Χάουμε Πονσαρνάου ήρθε στην ομάδα μας το καλοκαίρι του 2016, ως assistant coach, μέλος της ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα την σεζόν 2016-17 και το Supercup του 2017. Το καλοκαίρι του 2018 ανέλαβε τα ηνία της ομάδας. Συνολικά βρέθηκε στον πάγκο μας σε 201 παιχνίδια με ρεκόρ 120 νίκες και 81 ήττες.

Η Βαλένθια θέλει να ευχαριστήσει τον Χάουμε για την δουλειά του αυτά τα πέντε χρόνια και του εύχεται τα καλύτερα, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.