Skip to main content

Ισπανία – Θλίψη για τον χαμό του Χαβιέρ Ιμπρόδα (pics)

Στο πένθος ντύθηκε το ισπανικό μπάσκετ, που θρηνεί τον χαμό του Χαβιέρ Ιμπρόδα, με τον σπουδαίο Ισπανό προπονητή να χάνει την μάχη με τον καρκίνο του προστάτη, στα 61 του χρόνια.

Στην σπουδαία καριέρα του, ο Ιμπρόδα έφτιαξε το όνομα του στην Ουνικάχα Μάλαγα, εργάστηκε και σε ομάδες όπως οι  Ρεάλ Μαδρίτης, Κάχα Σαν Φερνάντο και Βαγιαδολίδ, ενώ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο του Eurobasket 2001 με την Εθνική ομάδα της Ισπανίας. Παράλληλα είχε ακόμα ένα χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 ως ασίσταντ κόουτς της Λιθουανίας και ένα αργυρό μετάλλιο στο Eurobasket 1999 ως ασίσταντ κόουτς στην εθνική Ισπανίας.

Επίσης υπήρξε βουλευτής του Κοινοβουλίου της Ανδαλουσίας και Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού.

 «Σήμερα είναι μια πολύ θλιβερή μέρα. Eνας σπουδαίος άνθρωπος, ένας μαχητής, στοργικός, συμβιβαστικός και διασκεδαστικός άνθρωπος μας άφησε», ήταν τα λόγια με τα οποία αποχαιρέτησε τον Ιμπρόδα μέσω twitter ο Χόρχε Γκαρμπαχόθα, ενώ ο νυν ομοσπονδιακός της «Ρόχα» έγραψε στα social media: «Θα σε θυμάμαι πάντα χαμογελαστό. Αναπαύσου εν ειρήνη φίλε μου.

Τον Ιμπρόδα αποχαιρέτησε και η Μπαρτσελόνα μέσω twitter, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια και τους φίλους του εκλιπόντος, όπως και η Βαλένθια.

Από την πλευρά της η Μάλαγα έγραψε στον λογαριασμό της στο twiiter: «Ημέρα πένθους για το μπάσκετ, ο Χαβιέρ Ιμπρόδα μας άφησε, ο αρχιτέκτονας της μεγάλης Ουνικάχα η οποία άλλαξε την ιστορία της ομάδας μας στα 90’s.

Στην μνήμη του Ιμπρόδα θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγής στους αγώνες του ισπανικού πρωταθλήματος.