Skip to main content

ΤΣΣΚΑ-Ενίσει 97-88: Νίκη αλλά αγωνία για τον Χάκετ ενόψει Ολυμπιακού

Η ΤΣΣΚΑ υπό τις οδηγές του Έλληνα κόουτς Δημήτρη Ιτούδη, με ένα κρεσέντο στην τέταρτη περίοδο, επικράτησε της Ενίσει με 97-88 και ανέβασε το ρεκόρ της στο 7-2, ενώ οι φιλοξενούμενοι έπεσαν στο 3-7.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκε με εννέα πόντους σε δύο περιπτώσεις, με την Ενίσει να μειώνει την διαφορά και τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες στο τέλος της πρώτης περιόδου (23-23). Αν και οι γηπεδούχοι είχαν το πάνω χέρι και στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Ενίσει βρήκε απαντήσεις και προηγήθηκε με τρεις πόντους στο τέλος του ημιχρόνου (46-43). Ιδιαίτερα πρέπει να γίνει αναφορά στον τραυματισμό στον αστράγαλο του Ντάνιελ Χάκετ στην δεύτερη περίοδο,, με αποτέλεσμα να χρειαστεί την βοήθεια του ιατρικού τιμ για να αποχωρήσει για τα αποδυτήρια, με τον ίδιο να ξεσπά σε κλάματα.

Παρότι η ομάδα από την Μόσχα ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική και πέρασε μπροστά σε δύο περιπτώσεις στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμα τους και προηγήθηκαν με πέντε πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου (69-64). Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πάτησε το γκάζι στην τέταρτη περίοδο και με ένα επί μέρους σκορ 33-19, νίκησε την Ενίσει με 97-88. Υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη (29/12), η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, για την 18η αγωνιστική της EuroLeague.

Από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας διακρίθηκαν οι Γκριγκόνις και Σβεντ με 16 πόντους έκαστος. Από την Ενίσει ξεχώρισαν οι Γούαρ και Γουίλις με 29 και 18 πόντους αντίστοιχα. 

Δεκάλεπτα: 23-23, 43-46, 64-69, 97-88