Skip to main content

Παγκόσμιο Γυναικών U19: Ο Ανδρέας Ζαγκλής παρουσίασε το εντυπωσιακό γυάλινο δάπεδο (vid)

 Ο FIBA Secretary General, Ανδρέας Ζαγκλής παρουσίασε την πρωτοποριακή και ρηξικέλευθη ιδέα της FIBA για αγώνες σε γυάλινο δάπεδο. Ιστορικός ήταν ο αγώνας ανάμεσα στην Γαλλία και στην Ιαπωνία,  για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών U19 στην Μαδρίτη, ο οποίος διεξήχθη για πρώτη φορά σε αυτήν την νέα επιφάνεια. 

Ο Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας έκανε τα εγκαίνια, αποκαλύπτοντας το εντυπωσιακό γυάλινο δάπεδο στην Μαδρίτη σε κλίμα ενθουσιασμού κατά τη διάρκεια των προημιτελικών του παγκοσμίου κυπέλλου Γυναικών U-19.

Είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο δάπεδο, τελευταίας τεχνολογίας όπου όλη η επιφάνεια του είναι μία οθόνη με δυνατότητες προβολής και διάδρασης, παρουσιάζεται σε αγώνες της FIBA. 

Το δάπεδο/οθόνη διαθέτει τη δυνατότητα παρακολούθησης παικτών, καθιστώντας δυνατή την προβολή ζωντανών στατιστικών και άλλων επιτευγμάτων στο παρκέ, παρέχοντας στους θεατές μεγάλη αλληλεπίδραση και καλύτερη αφοσίωση. 

Ο Ανδρέας Ζαγκλής ανέφερε στις δηλώσεις του ότι:

"Είναι μια ιστορική ημέρα για τη FIBA και για τις παίκτριες που βρίσκονται εδώ στη Μαδρίτη και στις οποίες δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστούν σε αυτή την εκπληκτική και καινοτόμο επιφάνεια. Υπήρξε πολλή προσμονή μέχρι αυτή τη στιγμή και το γεγονός ότι μπορέσαμε επιτέλους να αποκαλύψουμε αυτό το γήπεδο με γυάλινο δάπεδο είναι πραγματικά συναρπαστικό. Είναι επίσης σημαντικό ότι οι πρώτοι αγώνες που θα διεξαχθούν πάνω σε αυτό θα είναι τέσσερις άκρως ανταγωνιστικοί προημιτελικοί Παγκόσμιου Κυπέλλου Μπάσκετ Γυναικών FIBA U19. Με αυτήν την επιτυχημένη παγκόσμια πρεμιέρα του γυάλινου δαπέδου LED, έχουμε ακόμα παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο ενώνουμε δύο στρατηγικές προτεραιότητες που είναι η διεύρυνση της οικογένεια της FIBA, υποστηρίζοντας και ενθαρρύνοντας την καινοτομία στο μπάσκετ και το  «Γυναίκες στο μπάσκετ» εισάγοντας το γυάλινο πάτωμα LED σε μια γυναικεία διοργανωση”.

Για την ιστορία, στον πρώτο αγώνα που διεξήχθη σε γυάλινο δάπεδο και συγκεκριμένα στον προημιτελικό της διοργάνωσης ανάμεσα σε Γαλλία και Ιαπωνία, οι τρικολόρ επικράτησαν στην παράταση με 80-78.