Skip to main content

Π.Κ. Γυναικών U19: Τρέλα για το γυάλινο δάπεδο από παίκτριες και προπονητές-«Είναι φανταστικό»

 Ο FIBA Secretary General, Ανδρέας Ζαγκλής έκανε την παρουσίαση του νέου πρωτοποριακού γηπέδου με γυάλινο δάπεδο, πριν τους αγώνες των προημιτελικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο U19. Οι δυνατότητες είναι πάρα πολλές με το νέο δάπεδο, το οποίο ξετρέλανε παίκτριες και προπονητές για τους αγώνες.

 Η FIBA όπως πάντα προσπαθεί να συμβαδίζει με τις επιταγές της νέας πραγματικότητας και να αξιοποιεί την πιο πρωτοποριακή τεχνολογία. Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, αποκάλυψε το εντυπωσιακό γυάλινο δάπεδο που χρησιμοποιείται από τη φάση των προημιτελικών στο Παγκόσμιο Κύπελλο U19.

Οι φίλαθλοι, οι τηλεθεατές, οι παίκτριες, οι προπονητές και τα μέλη των εθνικών ομάδων ξετρελάθηκαν με αυτήν την ιδέα, η οποία ομορφαίνει το άθλημα, κάτι που φάνηκε έκδηλα και στις δηλώσεις τους.

Αρχικά, η Έλενα Μπουεναβενίδα από την Ισπανία, ΄δήλωσε ότι: “Είναι πολύ ξεχωριστό το γεγονός ότι η FIBA αποφάσισε να εγκαινιάσει αυτό το δάπεδο σε μία διοργάνωση γυναικών και είμαστε ευγνώμονες για αυτό. Στην αρχή νόμιζα ότι η μπάλα θα γλιστρήσει όταν ντρίμπλαρα, αλλά όλα ήταν οκ”.

 Η Χάρου Ογουάκι από την Ιαπώνια, ανέφερε ότι: “Ήταν μεγάλη μας τιμή. Όπως ακριβώς συμβαίνει ότι λαμβάνεις ένα δώρο. Η αίσθηση της ντρίμπλας και η τριβή είναι όπως κάθε άλλο γήπεδο. Ήταν φανταστικό”.

 Η Τζόις Έντουαρντς από τις ΗΠΑ, τόνισε στις δηλώσεις της ότι: “Είναι πραγματικά ξεχωριστό. Ουδείς γνώριζε πως θα είναι η αίσθηση. Υπάρχουν όλα αυτά τα χρώματα. Δεν περίμενα ποτέ κάτι τέτοιο”.

Η Αμερικανίδα Κλόι Κιτς επισήμανε ότι: “Είναι πολύ καλό το δάπεδο και το γεγονός ότι τοποθετήθηκε σε ένα τόσο μεγάλο γήπεδο. Είναι τόσο ήσυχο αυτό το πάτωμα. Είναι πολύ ευχάριστο”, ενώ η προπονήτρια της Team USA, υπογράμμισε ότι: “Είναι πραγματικά όμορφο. Τραβήξαμε βίντεο και μποορούσες να διακρίνεις τον ενθουσιασμό. Άξιζε η αναμονή. Ξεπέρασε τις προσδοκίες. Αυτό το νέο κόνσεπτ φέρνει το μπάσκετ σε μία νέα εποχή".

 Η Τσέχα Ντομίνικα Παούροβα διατύπωσε σχετικά με αυτό ότι: “Περίμενα ότι η αίσθηση θα είναι ακριβώς ίδια με ένα κανονικό δάπεδο. Πραγματικά μας άρεσε. Είμαι χαρούμενη που εμείς το δοκιμάσαμε πρώτες. Θα είναι κάτι που λέω στη νέα γενιά”

 Δηλώσεις από την Εθνική Γαλλίας έκανε η προπονήτρια, Ζιλιέτ Εγκλόφ: “Είναι φανταστικό το γεγονός ότι η FIBA επέλεξε αυτή την διοργάνωση για να συστήσει το νέο δάπεδο παγκοσμίως. Το μπάσκετ αλλάζει και προσφέρει μία εντελώς νέα εμπειρία”, αλλά και η Αναέλ Ντιτά: “Το “κράτημα” είναι όπως σε οποιοδήποτε άλλο γήπεδο. Το νέο δάπεδο έχει τη δυνατότητα να προβάλει τόσα πολλά πράγματα κατά τη διάρκεια των τάιμ άουτ και να κάνει ακόμα καλύτερη την ψυχαγωγία των θεατών. Είναι σπουδαίο παράδειγμα καινοτομίας και αποτελεί ένα μεγάλο βήμα μπροστά για την ανάπτυξη του γυναικείου μπάσκετ.

 Η Καναδή Κασάντρε Πρόσπερ σημείωσε ότι: “Αισθανόμαστε πολύ περήφανες που η FIBA μας επέλεξε για αυτή την αποκάλυψη. Νόμιζα ότι θα είναι περισσότερο σαν γυαλί, αλλά μοιάζει ακριβώς με ένα γήπεδο μπάσκετ. Είναι πολύ ωραίο”

 Η προπονήτρια από το Μάλι, Ντιακιτέ Σορί υποστήριξε ότι: “Κάτι επαναστατικό; Είναι πράγματι. Αυτό το δάπεδο μπορεί να φέρει το παιχνίδι σε άλλο επίπεδο, κάνοντας ακόμα καλύτερη την εμπειρία των θεατών”.

 Η Χαιμούνα Χαϊντάρα από το Μάλι είπε ότι: “Πρέπει να πω ότι όλα αυτά που κάνει η FIBA προσωπικά με ευχαριστούν πάρα πολύ. Νιώθω περήφανη που είμαστε από τις πρώτες που παίξαμε σε αυτό το δάπεδο”.