Skip to main content

«Μπαρτσελόνα και Ερτέλ βρίσκονται σε αδιέξοδο»

Σε αδιέξοδο φαίνεται πως βρίσκεται η υπόθεση του Τομά Ερτέλ, αφού ούτε οι Καταλανοί ούτε ο διεθνής Γάλλος γκαρντ κάνουν  βήματα υποχώρησης.

Η υπόθεση του Τομά Ερτέλ προβληματίζει την Μπαρτσελόνα, η οποία παρότι το θεωρεί ξένο σώμα και θέλει να προχωρήσει σε μια νέα απόκτηση, δεν υποχωρεί από τις θέσεις της. Τόσο ο παίκτης όσο και οι μπλαουγκράναν δείχνουν ανένδοτοι, δίχως την παραμικρή διάθεση να κάνουν βήματα υποχώρησης και να βρεθεί συμβιβαστική λύση.

Όπως διαβάζουμε σε δημοσίευμα της Mundo Deportivo την Δευτέρα (28/12), η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται σε αδιέξοδο, αλλά έχει και κινδύνους για τις δύο πλευρές. Η  διοίκηση της Μπαρτσελόνα δεν πρόκειται να τον δεχθεί στις υποχρεώσεις της πρώτης ομάδας, με τον Ερτέλ να πρέπει είτε να προπονείται μόνος του είτε με την δεύτερη ομάδα, ενώ με το δεδομένο ότι η Μπαρτσελόνα δεν  δεν είναι διατεθειμένη να του δώσει μέρος του υπόλοιπου συμβολαίου του για φέτος προκειμένου να αποχωρήσει, υπό τον φόβο να υπογράψει στην Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ερτέλ μπορεί είτε να πάρει ένα  ένα ποσό ως αποζημίωση, αν συνεχίσει εκτός Ισπανία, είτε θα παραιτηθεί των χρημάτων που δικαιούται μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Υπενθυμίζουμε ότι σε εννιά μέρες (6/1/2021) είναι το deadline που προβλέπεται από τον κανονισμό της EuroLeague για τη μετακόμιση από μια εκ των δεκαοχτώ ομάδων σε άλλη. Άρα, για να πάει στην βασίλισσα ο Ερτέλ, πρέπει να γίνει μέσα σε εκείνο το διάστημα, να μείνει ελεύθερος και να υπογράψει με την Ρεάλ Μαδρίτης ή μπορεί να πάει σε κάποια άλλη ομάδα εκτός Euroleague.

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε ρυθμούς εκλογών, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τον Ιανουάριο του 2021 και δεν επιτρέπουν οποιαδήποτε παρέκκλιση από τον προϋπολογισμό της σεζόν.