Skip to main content

Το Διηπειρωτικό Κύπελλο για πρώτη φορά στην Αφρική (pic)

To Διηπειρωτικό Κύπελλο του 2022 θα διεξαχθεί στο Κάιρο της Αιγύπτου, κάτι που είναι ιστορικό, αφού για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στην Αφρική.

Το Διηπειρωτικό Κύπελλο του 2022 θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 13 Φεβρουαρίου 2022 από την Αιγυπτιακή Ομοσπονδία μπάσκετ στο γήπεδο Χασάν Μοσταφά του Καίρου και θα γίνει για πρώτη φορά στην ιστορία σε Αφρικανικό έδαφος

Η Ζαμαλέκ που κοουτσάρει ο Έλληνας προπονητής, Βαγγέλης Αγγέλου θα συμμετάσχει ως πρωταθλήτρια του πρώτου Basketball African League, ενώ η Μπούργος που κατέκτησε τον θεσμό πέρσι, αλλά και το  BCL back to back, φιλοδοξεί να γίνει και η πρώτη που θα κατακτήσει δύο συνεχόμενες φορές το Διηπειρωτικό Κύπελλο, μετά το 1997, όταν το είχε καταφέρει η συμπατριώτισσά της, Ρεάλ Μαδρίτης, το 1997.

Οι υπόλοιπες ομάδες είναι η Λέικλαντ Μάτζικ, η θυγατρική της ομάδας των Ορλάντο Μάτζικ που πήρε τον τίτλο της NBGL στις ΗΠΑ και η Βραζιλιανική, Φλαμένκο.

Ο  Γενικός Γραμματέας της FΙΒΑ, Ανδρέας Ζαγκλής ανέφερε ότι: «Είμαστε ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε για αυτή την ιστορική στιγμή, όταν το Διηπειρωτικό Κύπελλο θα διεξαχθεί στην Αφρική και θα παρουσιάσει ένα κλαμπ από την Αφρικανική Ηπειρο. Η διοργάνωση του 2022 θα σηματοδοτήσει μία πολύ σημαντική καμπή της διοργάνωσης και είναι ακόμα ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης εκ μέρους της FIBA, του στρατηγικού στόχου της, να σχηματοποιήσει το τοπίο των διεθνών διοργανώσεων».

Δείτε το σχετικό tweet: