Skip to main content

3×3 World Tour - Ξεκινά την Παρασκευή 7/10 στο Παρίσι με ελληνική συμμετοχή (pic)

Με ελληνική συμμετοχή ξεκινά στο Παρίσι το 3×3 World Tour και η επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ παρουσιάζει εκτενώς την πρώτη μέρα του τουρνουά. 

Αναλυτικά η παρουσίαση από την ΕΟΚ:

Το 3×3 θα έχει την τιμητική του ένα διήμερο στο Παρίσι! Το 3×3 World Tour φιλοξενείται στην πόλη του φωτός και η Ελλάδα θα έχει την εκπροσώπησή της μέσω της ομάδας Αθήνα (Rising Stars).

Η ελληνική ομάδα ήταν η πρώτη στην κατάταξη στο τέλος του 3x3GR National Tour με τουρνουά που διοργανώθηκαν σε όλη τη χώρα. Έτσι κέρδισε το εισιτήριό της για τη μεγάλη… σκηνή στη Γαλλία, δίπλα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Η ΕΟΚ ήταν η μόνη που έδωσε δύο εισιτήρια για το World Tour, ως αναγνώριση από τη FIBA της μεγάλης προσπάθειας που έγινε για την προώθηση του 3×3. Η δεύτερη ομάδα ήταν η νικήτρια του τελικού του 3x3GR National Tour  που φιλοξενήθηκε στην Πλατεία Συντάγματος, η Danube από τη Σερβία.

Η ομάδα Athens θα δώσει τους δύο προκριματικούς αγώνες στον όμιλό της σήμερα (7/10) το μεσημέρι. Οι αγώνες είναι:

14.50 Athens-Cacak

15.25 Bjelovar-Athens

Ο Άρης Παραδεισάς από τους πρωταγωνιστές της ομάδας σε όλη της την πορεία τόνισε:

«Νιώθουμε απίστευτη χαρά ως ομάδα! Ήταν ένα όνειρο ζωής για εμάς που τώρα υλοποιείται. Αυτή είναι η αρχή για όλα όσα θα ακολουθήσουν και μετά το Παγκόσμιο. Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ΕΟΚ που μέσα από τα τουρνουά της και το ελληνικό 3x3GR National Tour μας έδωσε την ευκαιρία, ώστε να την αρπάξουμε από τα μαλλιά και να πάμε με την αξία μας στο παγκόσμιο σαν η κορυφαία ομάδα 3×3 της Ελλάδας !”

O συνοδοιπόρος του, Παύλος Παπαμιχαήλ, δήλωσε:

«Ως μέλος μιας ομάδας από την Ελλάδα που ανακηρύχθηκε ως η καλύτερη ελληνική με την πρόκριση της στο World Tour Paris, θα ήθελα να ευχαριστήσω εγώ και η ομάδα μου την ΕΟΚ που μας δίνει αυτήν ευκαιρία. Είναι ένα όνειρο το οποίο φάνταζε άπιαστο όμως με ομαδικότητα και κόπο ήρθαν τα αποτελέσματα που θέλαμε, φτάνοντας ως την πρόκριση σε παγκόσμιο επίπεδο. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες που θα λάβουν μέρος».