Skip to main content

Ρόουζ: «Στο Διηπειρωτικό Κύπελλο είμαστε διπλά επωφελημένοι»

Ο δις πρωταθλητής του ΝΒΑ και νυν αντιπρόεδρος του ΝΒΑ Βasketball Operations, Μαλίκ Ρόουζ βρέθηκε στην Τενερίφη για την τελική φάση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου, το οποίο κατέκτησε η ομώνυμη ισπανική ομάδα και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για αυτό.

 Ο Μαλίκ Ρόουζ ανέφερε αρχικά για την διοργάνωση της FIBA ότι: “Αυτό που με εξέπληξε περισσότερο ήταν η απόσταση που έχει διανύσει και πόσο μακριά έχει φτάσει το μπάσκετ από την τελευταία φορά που βρέθηκα εδώ. Το μπάσκετ παίζεται με τον αμερικάνικο τρόπο, το οποίο είναι θαυμάσιο, έχει γρήγορα ρυθμό, πολλά τρίποντα και το πλήθος… Ω, αυτό το πλήθος μπορεί να συγκριθεί με οποιοδήποτε κοινό στο ΝΒΑ. Έχουν πάρα πολλή ενέργεια. Ήταν πού διασκεδαστικό για εμένα να βρίσκομαι εδώ”. 

Στην συνέχεια, ο αντιπρόεδρος του NBA Basketball Operations υπογράμμισε τους λόγους για τους οποίους αποτελεί σημαντικό κομμάτι για το ΝΒΑ να έχει ως εκπρόσωπο την πρωταθλήτρια της G League στο Διηπειρωτικό Κύπελλο, επισημαίνοντας ότι: “Οπως σε κάθε άλλη Λίγκα, έτσι κι εμείς προσπαθούμε να χτίσουμε το δικό μας μπραντ. Προσπαθούμε με μεγαλώσουμε το μπάσκετ σε παγκόσμιο επίπεδο και να δείξουμε τι μπορούν να κάνουν οι παίκτες της G League. Είναι πολύ καλό. Αλλά, στο Intercontinental Cup είμαστε διπλά επωφελημένοι. Από την μία πλευρά οι παίκτες της G League δείχνουν τις δυνατότητες τους, από την άλλη όμως, έχουμε κι εμείς την ευκαιρία να δούμε κάποιους μη Αμερικάνους παίκτες, οι οποίοι είναι πραγματικά καλοί. Έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ”. 

Σχετικά με την ατμόσφαιρα που συνάντησε στο Διηπειρωτικό Κύπελλο της φετινής χρονιάς στην Τενερίφη, ο Μαλίκ Ρόουζ τόνισε στις δηλώσεις του ότι:  “Κοιτά γύρω σου. Το γήπεδο είναι γεμάτο. Βλέπω πολλά παιδιά στις εξέδρες κι αυτά τα παιδιά , που έχουν την ευκαιρία να δουν καλό μπάσκετ σε αυτούς τους αγώνες, θα αποτελέσουν την επόμενη γενιά του μπάσκετ. Είναι μία win win κατάσταση”. 

Δείτε το σχετικό tweet:

 

Πηγή πληροφοριών: FIBA