Skip to main content

Παγκόσμιο Κύπελλο 2023: Ο Καρμέλο Άντονι είναι ο Global Ambassador

Μετά τους Λουίς Σκόλα και Πάου Γκασόλ, ο Καρμέλο Άντονι επίσης πως θα είναι ο τρίτος πρεσβευτής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023 που θα διεξαχθεί σε Ιαπωνία, Φιλιππίνες και Ινδονησία.

Η FIBA συνεχίζει να ανακοινώνει ambassadors για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, με τον Καρμέλο Άντονι να είναι η νέα προσθήκη, υπογραμμίζοντας στις δηλώσεις του ότι: «Είμαι περήφανος που εκπροσώπησα τις ΗΠΑ στις μεγαλύτερες σκηνές του μπάσκετ και το παγκόσμιο Κύπελλο είναι η πιο σκληρή διοργάνωση σε διεθνές επίπεδο. Όλα έχουν να κάνουν με την τέλεια ισορροπία προσωπικότητας, ταλέντου και την εξαιρετική χημεία. Ανυπομονώ να υποστηρίξω τις προσπάθειες όλων των παικτών το καλοκαίρι και να γιορτάσουμε το γεγονός».

 

Ο τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης (2008, 2012, 2016) και χάλκινος το 2004, έχει επιλεχθεί στο NBA 75th Anniversary Team, βρίσκεται στους top10 σκόρερς στην ιστορία του NBA και με όσα έχει προσφέρει στην Εθνική ΗΠΑ, θεωρείται θρυλικός λόγω του συνεχές σκοραρίσματος του και των ισχυρών ηγετικών του ιδιοτήτων.

Φυσικά ένα παιχνίδι που τον έχει στιγματίσει είναι ο ημιτελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006, οπού η Ελλάδα νίκησε τις ΗΠΑ με 101-95, με τον Καρμέλο Άντονι να έχει 27 πόντους.

Ο Άντονι θα είναι στην Μανίλα στις 24/2 για το παιχνίδι των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 ανάμεσα στις Φιλιππίνες και στον Λίβανο