Skip to main content

Χρυσικόπουλος για την νίκη επί της ΑΕΚ: «Έβγαλε από πάνω μας αρκετό ψυχολογικό βάρος»

Με το δεξί ξεκίνησε ο Προμηθέας τις υποχρεώσεις του στην φάση των «16» του BCL, με τον Λίνο Χρυσικόπουλο, με δηλώσεις του στο EOK WEB Radio, να μιλά για την νίκη επί της ΑΕΚ αλλά και την συνέχεια, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ελλάδα.

Αναλυτικά ο φόργουορντ των Πατρινών μίλησε:

Για τη νίκη επί της ΑΕΚ: «Σίγουρα και ο τρόπος που ήρθε την έκανε ακόμα μεγαλύτερη τη νίκη. Ένα βράδυ που δεν ήμασταν τόσο καλοί, τουλάχιστον δε δείξαμε το πρόσωπο που συνηθίζαμε να δείχνουμε στα προηγούμενα παιχνίδια. Η ΑΕΚ ναι μεν προέρχεται από αλλαγές, αλλά όλοι οι παίκτες της είναι εγνωσμένης αξίας, άλλοι NBAers, άλλοι που έχουν παίξει Ευρωλίγκα. Αυτή η νίκη ήταν σπουδαία. Ήταν μια νίκη που έβγαλε από πάνω μας αρκετό ψυχολογικό βάρος».

Για τις χαμένες βολές του Χέιλ στα τελευταία δευτερόλεπτα: «Για ‘μένα είναι πολύ πιο εύκολο να σουτάρεις τρίποντο, παρά τις βολές. Εκείνη την ώρα δε σκέφτεσαι, στις βολές μπαίνεις στις διαδικασίες να σκεφτείς “αν χάσω τι θα γίνει”, τα σενάρια και ούτω καθεξής».

Για το επόμενο ματς στο BCL στη έδρα της Μούρθια (30/01): «Μέχρι τώρα η πορεία της Μούρθια και στην Ισπανία και στο Basketball Champions League είναι τρομερή. Για ‘μένα, μοιάζει το φαβορί για την κατάκτηση. Παρ’ όλα αυτά, είναι τέτοια η δομή του BCL και τόσο σκληροί οι αγώνες που όλοι μπορούν να κερδίσουν παντού. Αν είμαστε υγιείς, γυρίσει ο Χάιμε Ετσενίκε και κατεβούμε με το σωστό mindset, θα έχουμε ελπίδες για να διεκδικήσουμε κάτι καλό. Νομίζω το ιδανικό σενάριο είναι να μην χάσεις ματς στην έδρα σου και να προσπαθήσεις να βρεις ένα “διπλό” μετά».

Για το στοιχείο που ενισχύει ο κόουτς Παπαθεοδώρου: «Πλέον σε αυτό το επίπεδο η διαφορά στην ποιότητα των παικτών είναι πολύ μικρή. Το γνωρίζαμε εξαρχής, είπαμε ότι αυτό που θα μας κάνει να πάμε στο επόμενο επίπεδο και να γίνουμε μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα είναι να γίνουμε μια πολύ καλή ομάδα με όλη την έννοια της λέξης, δηλαδή μια οικογένεια. Πιστεύω σε ένα σημείο το έχουμε καταφέρει και γι’ αυτό η ομάδα έχει αυτό το πρόσωπο. Σ’ αυτό το επίπεδο, το ταλέντο είναι δεδομένο. Αν συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο σκέψης, να προσπαθήσουμε να πηγαίνουμε μπροστά σαν ομάδα, νομίζω ότι τα παιδιά θα κάνουν παραπάνω πράγματα από το ταλέντο τους».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Νομίζω πως μαζί με το Περιστέρι ο Προμηθέας είναι η 3η δύναμη, είναι πολύ μικρές οι διαφορές. Ανά περιόδους παίζουμε καλύτερο μπάσκετ εμείς, ανά περιόδους καλύτερο μπάσκετ παίζει το Περιστέρι και νομίζω μέχρι το τέλος της χρονιάς έτσι θα πάει. Δεν ξέρω αν θα είμαστε 3οι, αλλά νομίζω η 4αδα μέχρι τώρα είναι αυτή. Εγώ δεν μπορώ να θυμηθώ άλλο τέτοιο πρωτάθλημα. Να πηγαίνει ο 3ος στον τελευταίο και να μην είσαι σίγουρος αν θα κερδίσει. Έχουν δυναμώσει πάρα πολύ οι ομάδες τον τελευταίο καιρό».