Skip to main content

Σίλερ: «Μπασκετική χώρα η Ελλάδα»

Η Ράστα Βέκτα θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα, για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του BCL, με τον Sports Director της, Γκέρριτ Κέρστεν-Τίελε και τον προπονητή της, Μάρτιν Σίλερ να κάνουν δηλώσεις, λίγο πριν το παιχνίδι με την ομάδα από την Πάτρα και να ενημερώνουν σχετικά με την κατάσταση στον γερμανικό σύλλογο.

Οι πορτοκαλί συνεχίζουν την φετινή σεζόν υπό τις οδηγίες του κόουτς Ηλία Παπαθεοδώρου και μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Αμαρουσίου στο ελληνικό πρωτάθλημα με 84-80 , θα παλέψουν στην Γερμανία απέναντι στην Ράστα Βέκτα, για την πρώτη φετινή ευρωπαϊκή νίκη στους ομίλους του BCL. Στον ίδιο όμιλο επίσης βρίσκεται η τσέχικη Νίμπουργκ και η τουρκική Γαλατασαράι.

Η Ράστα Βέκτα έχει ως στόχο την ανάπτυξη των νέων ηλικιακά παικτών, έχοντας επιτυχημένα προγράμματα και συμμετέχοντας σε αντίστοιχες εγχώριες και σε διεθνείς διοργανώσεις. Ο κόουτς Μάρτιν Σίλερ έχει το τιμόνι της γερμανικής ομάδας, η οποία φέτος επέστρεψε δυναμικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι δύο άνδρες της γερμανικής ομάδας μίλησαν στην συνέντευξη τύπου για τα τελευταία νέα του συλλόγου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις από την συνέντευξη τύπου:

Ο Sports Director της Ράστα Βέκτα, Γκέρριτ Κέρστεν-Τίελε ανέφερε ότι: «Δυστυχώς ο παίκτης μας, Αιζάια Κοζάρ υπέστη κάταγμα στο χέρι στον αγώνα με την Χέμνιτζ. Το χέρι του πρέπει τώρα να είναι ακινητοποιημένο για έξι εβδομάδες. Μετά από αυτό θα κάνει ειδικές προπονήσεις και αποθεραπεία. Περιμένουμε να μείνει εκτός δράσης για περίπου δέκα εβδομάδες. Φυσικά, αυτό μας αναγκάζει να βγούμε στην αγορά»

Ο προπονητής της Ράστα Βέκτα, Μάρτιν Σίλερ δήλωσε ότι: «Η Ελλάδα είναι μια μπασκετική χώρα. Έχει δύο ομάδες στην Euroleague, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Δύο κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους στο υψηλότερο επίπεδο. Αλλά και το δεύτερο επίπεδο στην Ελλάδα, που περιλαμβάνει την ΑΕΚ Αθηνών και τον Προμηθέα Πάτρας, είναι επίσης κορυφαίο... Σαν ομάδα στοχεύουμε κυρίως στο να προσέχουμε καλύτερα την μπάλα. Στα τελευταία παιχνίδια, κάναμε τη ζωή μας δύσκολη, έχοντας πολλά λάθη...Στην άμυνα, πρέπει να αντισταθμίσουμε την απώλεια του Αιζάια Κοζάρ όσο καλύτερα μπορούμε. Δεν θα μπορέσουμε να αντικαταστήσουμε το wingspan του στο ένας εναντίον ενός. Ο Λούκ βαν Σλότεν θα πρέπει να κάνει αυτήν την δουλειά, αν και είναι εντελώς διαφορετικός παίκτης από τον Αιζάια. Πρέπει να συνηθίσουμε σε αυτή τη νέα κατάσταση... Επίσης, ο Γιόσκα Φέρνερ έχει χάσει περίπου τρία κιλά λόγω της ασθένειάς του. Τη Δευτέρα (7/10) προπονήθηκε σε ατομικό πρόγραμμα για πρώτη φορά και έκανε κυρίως σουτ».