Skip to main content

ΠΑΟΚ – Τα σενάρια πρόκρισης στα Play In του BCL

Παρά την εντός έδρας ήττα από την Μάλαγα, η πρόκριση στα Play In του Basketball Champions League παραμένει ανοικτή για τον ΠΑΟΚ, κάτι που θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του 7ου ομίλου.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη (20/12) ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στην Γαλλία απέναντι στην Ντιζόν (21:30) και την ίδια ώρα η Μάλαγα υποδέχεται την Σάσαρι. Ουνικάχα και Ντιζόν  έχουν εξασφαλίσει τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου, με τον ΠΑΟΚ να κυνηγά την 3η θέση και την πρόκριση στα Play In, κάτι που μπορεί να πετύχει σε δύο περιπτώσεις.

Αρχικά, ο δικέφαλος… κλειδώνει την τρίτη θέση με νίκη του στην Γαλλία, ανεξάρτητα του τι θα συμβεί στο παιχνίδι της Μάλαγα με την Σάσαρι.

Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ μπορεί να καταλάβει και την 3η θέση ακόμα και με ήττα από την Ντιζόν, αν την ίδια στιγμή  η Σάσαρι γνωρίσει την ήττα στην Ισπανία από την Ουνικάχα, καθώς ο δικέφαλος υπερτερεί των Ιταλών σε ενδεχόμενη ισοβαθμία.

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ θα γνωρίσει τον αποκλεισμό αν ηττηθεί στην Γαλλία και ταυτόχρονα η Σάσαρι επικρατήσει στην Ισπανία της Μάλαγα.

Σε περίπτωση πρόκρισης, ο ΠΑΟΚ, ως τρίτος του ομίλου του, θα αντιμετωπίσει στα Play In την ομάδα που θα κατακτήσει την 2η θέση στον 8ο όμιλο, στον οποίο συμμετέχουν το Περιστέρι, καθώς και οι Τενερίδη, Ρίτας, και Μπνέι Χερζίγλια.

Στα Play-In, χρειάζονται δύο νίκες για την πρόκριση στους «16» του Basketball Champions League.