Skip to main content

Ντανίλοβιτς: «Ηλίθια η κόντρα ανάμεσα σε FIBA και Euroleague»

Η Σερβία παίζει την πρόκριση της στην τελική φάση του Eurobasket 2022 απέναντι σε Γεωργία (19/2, 17:00) και Ελβετία (21/2, 14:00). Με αφορμή τα τελευταία παιχνίδια των προκριματικών, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της χώρας, Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς, με δηλώσεις του σε  σερβική ιστοσελίδα , μίλησε για την συμμετοχή των Γκούντουριτς και Μίτσιτς μόνο στο δεύτερο παιχνίδι, εξαιτίας της… ηλίθιας, όπως υποστήριξε, κόντρας ανάμεσα σε FIBA και Euroleague.  

"Ο Μάρκο Γκούντουριτς και ο Βασίλιε Μίτσιτς θα παίξουν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στον αγώνα με την Ελβετία. Δεν γίνεται να ενσωματωθούν νωρίτερα, λόγω της μακροχρόνιας ηλίθιας κόντρας ανάμεσα σε FIBA και EuroLeague. Οι ομάδες τους έχουν αγώνες για την EuroLeague, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου. Είμαι σίγουρος πως όλες οι ομάδες θα έδιναν άδεια στους παίκτες να παίξουν για την εθνική ομάδα τους, αν δεν συνέπιπταν οι ημερομηνίες», υποστήριξε ο πρόεδρος της Σερβικής Ομοσπονδίας, για να προσθέσει:  

«Οι άνθρωποι που παίρνουν τις αποφάσεις στην Αναντολού Εφές και τη Φενέρμπαχτσε έδωσαν άδεια στους δύο παίκτες και τους ευχαριστούμε γι αυτό. Θα έχουμε πολύ καλύτερη ομάδα σε σχέση με το παιχνίδι με τη Φινλανδία. Δεν έχω καμία αμφιβολία για την πρόκριση στην τελική φάση του EuroBasket".