Skip to main content

Ιταλία-Γεωργία 91-84: Συνεχίζει νικηφόρα η σκουάντρα ατζούρα, αγωνία για Γκαλινάρι

Η Εθνική Ιταλίας νίκησε εντός έδρας την Εθνική Γεωργία που κόουτσάρει ο Ηλίας Ζούρος με 91-84. Η σκουάντρα ατζούρα ανέβηκε στο 5-1 (2η θέση), ενώ η χώρα από τον Καύκασο έπεσε στο 3-3 (3η θέση).

Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στην αρχή του ματς, με την Ιταλία να είναι μπροτά με έξι πόντους στο τέλος της πρώτης περιόδου (25-19). Υπήρχαν εναλλαγές στο σκορ στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τους γηπεδούχους να έχουν τον πρώτο λόγο και να προηγούνται με πέντε πόντους στο τέλος του ημιχρόνου (43-38).

Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκε το σκορ στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, με την Γεωργία να βρίσκει απαντήσεις και να κάνει ένα επί μέρους σκορ 28-23, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να είναι ισόπαλες στο τέλος της τρίτης περιόδου (66-66). Ο Ντανίλο Γκαλινάρι από την Εθνική Ιταλίας, τραυματίστηκε στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου και αποχώρησε από την αναμέτρηση, πιάνοντας το γόνατό του. Υπάρχει ανησυχία για την κατάσταση του φόργουορντ των Σέλτικς στην σκουάντρα ατζούρα, ενώ ιδιαίτερα, ο φυσιοθεραπευτής της Γεωργίας ήταν από τους πρώτους που έσπευσε να τον βοηθήσει, ρίχνοντας ψυκτικό. Η Ιταλία ήταν πιο αποτελεσματική και πιο σοβαρή στην τέταρτη περίοδο και νίκησε εντός έδρας την Γεωργία με 91-84.

Από την Ιταλία διακρίθηκαν οι Φοντέκιο και Γκαλινάρι με 21 και 17 πόντους αντίστοιχα. Από την Γεωργία ξεχώρισαν οι Μπιτάτζε (13ρ. και μία ασίστ) και Μακφάντεν με 19 και 16 πόντους.

Δεκάλεπτα: 25-19, 43-38, 66-66, 91-84