Skip to main content

Ρούντι Φερνάντεθ στο Superbasket: «Η Ισπανία είναι προετοιμασμένη για να παλέψει»

Ο αρχηγός της Εθνικής Ισπανίας, Ρούντι Φερνάντεθ απάντησε αποκλειστικά σε ερώτηση του superbasket.gr, λίγο πριν την έναρξη του Eurobasket 2022.

O 37χρονος Ισπανός γκαρντ/φόργουορντ είναι από τους πιο σπουδαίους παίκτες που συμμετέχουν στο φετινό EuroBasket και ιδιαίτερα, μέσω των ικανοτήτων του και της εμπειρίας του, θα είναι σε θέση να βοηθήσει τα μέγιστα για την ομάδα της Ιβηρικής χώρας. Έχει τεράστια ιστορία και πάρα πολλές επιτυχίες, τόσο με την Εθνική Ισπανίας, όσο και με την Ρεάλ Μαδρίτης, που αδιαμφισβήτητα δεν χρειάζεται συστάσεις. 

Ο Ρούντι Φερνάντεθ έχει κατακτήσει πέντε μετάλλια σε Eurobasket με την Εθνική (2007, 2009, 2011, 2013, 2015), εκ των οποίων τα τρία είναι χρυσά.  Επίσης έχει πανηγυρίσει με την Ιβηρική χώρα δύο χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμιο Κύπελλο (2006, 2019) και τρία μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες (δύο ασημένια, 2008 και 2012 και ένα χάλκινο, 2016). 

Η Ισπανία θα αγωνιστεί στον πρώτο όμιλο του Eurobasket 2022 μαζί με την Γεωργία, την Βουλγαρία, το Βέλγιο, την Τουρκία και το Μαυροβούνιο.

Ο αρχηγός της Εθνικής Ισπανίας, Ρούντι Φερνάντεθ, απάντησε αποκλειστικά σε ερώτηση του superbasket.gr και του Άρη Κατσίδη για το ποιες οδηγίες θα δώσει στους νέους παίκτες της ομάδας του ως captain, υπογραμμίζοντας ότι: "Πάντα η Ισπανία βρίσκει τρόπο για να είναι ανταγωνιστική. Βλέπω ότι η ομάδα μας είναι προετοιμασμένη για να παλέψει. Δεν έχει σημασία πόσα μετάλλια έχουμε κατακτήσει, τώρα θα παίξουμε σε έναν διαφορετικό θεσμό. Είναι ένας άλλος στόχος για να διεκδικήσουμε. Θεωρώ ότι αυτός είναι ο στόχος της ομάδας για την φετινή χρονιά".