Skip to main content

Ευρωμπάσκετ - Αντετοκούνμπο και Σμιθ ανάμεσα στους 5 κορυφαίους της δεύτερης μέρας (pic)

Οι Γιάννης Αντετοκούνμπο και Τζαλίν Σμιθ ξεχώρισαν από όλα τα ματς της δεύτερξης μέρας του Ευρωμπάσκετ, μπαίνοντας στους 5 πάικτες με την κορυφαία απόδοση. 

Το Κροατία - Ελλάδα τα είχε όλα! Τάπες, καρφώματα, άμυνες, μεγάλα σουτ, διαφορές που καλύφθηκαν και δύο πρωταγωνιστές που έκαναν τα πάντα για να νικήσει η ομάδα τους, με τους Τζαλίν Σμιθ και Γιάννη Αντετοκούνμπο να διακρίνονται ανάμεσα στους συμπαίκτες του.

Από τη μία ο Έλληνας σταρ σημείωσε 27 πόντους, κατέβασε 11 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ και συγκέντρωσε 30 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, κάνοντας ένα εκπληκτικό φινάλε στο ματς με 5 πόντους και 2 πολύ κρίσιμες άμυνες.

Από την άλλη ο Σμιθ, είχε 23 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 26 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, με τον νατουραλιζέ αθλητή της Κροατίας να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο.

Σύμφωνα με τη FIBA, ο Λάουρι Μαρκάνεν είδε την ομάδα του να ηττάται αν και ο ίδιος κάνοντας τα πάντα κόντρα στους Ισραηλινούς, είχε 33 πόντους, 12 ριμπάουντ, 2 τάπες και 33 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

Από τη μεριά των νικητών, ο Ντένι Αβντίγια είχε 23 πόντους, 15 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 31 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, κάνοντας κυριολεκτικά... τα πάντα προκειμένου το Ισραήλ να επικρατήσει της Φινλανδίας με 89-87.

Την πεντάδα των κορυφαίων της δεύτερης μέρας του Ευρωμπάσκετ, κλείνει ο Ματέους Πονίτκα, με τον Πολωνό σταρ να έχει 26 πόντους, 4 ριμπάουντ, 9 ασίστ και 26 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης στη νίκη των «κόκκινων» επί των Τσέχων με 99-84.