Skip to main content

Ονάν: «Αν δεν φέρουν τις κάμερες από τον διάδρομο, θα φύγουμε από αυτό το τουρνουά»

Με ανακοίνωση του αναπληρωτή προέδρου, Ομέρ Ονάν, η τουρκική ομοσπονδία εξέδωσε επίσημη ενημέρωση για όλα όσα έγιναν στους διαδρόμους του γηπέδου κατά την διάρκεια του αγώνα Τουρκία-Γεωργία, με τους "κόκκινους" να απειλούν πώς θα αποχωρήσουν από το τουρνουά.

Επίσημη θέση έβγαλε η τουρκική ομοσπονδία δια στόματος του αναπληρωτή προέδρου, Ομέρ Ονάν για τα επεισόδια και την επίθεση στον  Φουρκάν Κορκμάζ μετά από την αποβολή του κόντρα στην Γεωργία. Σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο, Ισμαέλ Σενιόλ οι Σενγκέλια, Μπιτάτζε και Σανάτζε ήταν οι τρεις Γεωργιανοί παίκτες που επιτέθηκαν στον Κορκμάζ, ενώ για αυτό το συμβάν μίλησε και ο ασίσταντ κόουτς της γειτονικής χώρας, Χακάν Ντεμίρ στην συνέντευξη τύπου.

Ο Ομέρ Ονάν μέσω της ανακοίνωσης, ζήτησε την δημοσίευση του υλικού από τις κάμερες από δευτερόλεπτο σε δευτερόλεπτο ενώ αναφέρει πως Γεωργιανοί παίκτες που δεν αγωνίστηκαν αλλά και άτομα της ασφάλειας συμμετείχαν στον συμβάν.

Η επίσημη θέση του Ονάν στην σελίδα της τουρκικής ομοσπονδίας:

"Μπορεί να υπάρξει ένταση στον αγώνα. Δύο παίκτες αποβλήθηκαν. Ενώ ο Φουρκάν Κορκμάζ και ο γυμναστής μας περπατούσαν στον διάδρομο, παίκτες που δεν έπαιξαν στο ματς, μαζί με αυτούς που αποβλήθηκαν και τους σεκιούριτι επιτέθηκαν στους δύο. Δεν υπάρχει επίθεση στον παίκτη μας που μπαίνει στα αποδυτήρια. Το ματς τελείωσε, χάσαμε.

Με 30 αστυνομικούς σε κάθε πλευρά μπροστά στα αποδυτήρια, ξέσπασε καυγάς. Η αστυνομία της Γεωργίας τσακώθηκε σωματικά μαζί μας. Εδώ καλούμε τη FIBA. Ήμουν σαφής και ακριβής. Το είπα και στους αξιωματούχους της FIBA. Ας μην εξαπατά κανείς τον εαυτό του και μην νομίζει ότι κανείς είναι ανόητος.

Θα φέρουν όλες τις κάμερες σε εκείνο το διάδρομο μπροστά μας, λεπτό προς λεπτό, χωρίς να χάσουν δευτερόλεπτο. Αν δεν το φέρουν, μίλησα και με τον Πρόεδρο, θα φύγουμε από αυτό το τουρνουά. Κάναμε χρόνια το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κανείς δεν έπαθε τίποτα. Εδώ, 12 παίκτες είναι στο διάδρομο. Σχεδόν τσακωθήκαμε με τη γεωργιανή αστυνομία... Λέμε "άνοιξε", δεν ανοίγουν.

Έρχονται Γεωργιανοί και μιλάνε πίσω. Λέμε πολύ ξεκάθαρα στη FIBA: "Όχι, οι κάμερες διαγράφηκαν, δεν έγινε χάος στην αίθουσα, δεν έλειψαν 2 λεπτά...". Όλες οι κάμερες θα κοιτάξουν μία προς μία, θα δούμε την απόφαση να να ληφθεί σε αυτό. Συγγνώμη αν δεν το κάνουν πολύ γρήγορα, αλλά οι δικοί μας παίκτες είναι πολύτιμοι.

Αν δεν το κάνουν πολύ γρήγορα, οι δικοί μας παίκτες είναι πολύτιμοι. Δεν επιτρέπουμε καμία ζημιά. Θα αποσυρθούμε. επίσης από το τουρνουά.

Δεν υπάρχει τέτοιο τουρνουά. Το μεγαλύτερο λάθος εδώ είναι της FIBA. Υπήρξαν χίλιες ελλείψεις από την ημέρα που φτάσαμε. Οι παίκτες πηγαίνουν από το ξενοδοχείο στην αίθουσα σε 45 λεπτά. Εάν δεν μπορείτε να διασφαλίσετε την ασφάλεια των παικτών, δεν θα κάνετε αυτή τη δουλειά. Το ξαναλεω. Μιλήσαμε και με τον πρόεδρο. Θα μιλήσουμε και με τον πρόξενο… Θα ζητήσουμε ασφάλεια. Προφανώς δεν θα μας προστατέψουν. Όπως είπα, θα φέρουν τις καταγραφές όλων των καμερών μπροστά μας, θα δούμε τι έγινε… Θα το δουν όλοι. Αν δεν τα παρέχουν, θα φύγουμε από εδώ.

Υπάρχει επίσης ένα λάθος κανόνα στο παιχνίδι. Όπου κι αν κοιτάξετε, δεν υπάρχει τίποτα να συγκρατήσετε. Παίκτες που δεν παίζουν όπως ο Σενγκέλια... 3 άτομα που δεν παίζουν πάνε στα αποδυτήρια; Έρχεται ο παίκτης που κάθεται στο πλάι. Μετά τον αγώνα, η αστυνομία μας σπρώχνει και από τις δύο πλευρές, σαν να μας προστάτευε. Πηγαίναμε να τσακώσουμε με γροθιές… Είναι η συγκέντρωση τέτοιων αδαών, συνειδητοποιημένων ανθρώπων μαζί. Αλλά όπως είπα, η FIBA είναι υπεύθυνη για αυτό. Θα δούμε πώς θα τιμωρήσει η FIBA. Να μην σου περάσει κανένας.

Αμέσως έκανε αντίρρηση, θα του καταθέσουμε τα λεφτά. Ξεκάθαρο λάθος κανόνα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε. Θα δούμε αν θα ξαναπαιχτεί το παιχνίδι. Υπήρξε ένα πολύ ξεκάθαρο λάθος κανόνα στον αγώνα Γερμανίας-Λιθουανίας. Θα δούμε μαζί.