Skip to main content

Θεία δίκη για Λίτσκα, για τα όσα έκανε εις βάρος της Ελλάδας σε Κίνα και Βελιγράδι

Ένας από τους διαιτητές που αποχώρησαν από την διοργάνωση του Eurobasket 2022 λόγω της έντασης στο Γερμανία-Λιθουανία, είναι ο Πολωνός ρέφερι, Βόιτσεχ Λίτσκα...ο οποίος έχει απασχολήσει και την Εθνική Ελλάδας στο παρελθόν, με τα σφυρίγματα του.

Οι διαιτητές της αναμέτρησης Λιθουανία-Γερμανία, οι Πολωνοί Λίτσκα και Προτς, αλλά και ο Ιταλός Ματσόνι έμειναν εκτός Eurobasket 2022 λόγω της έντασης που δημιουργήθηκε στον αγώνα για την βολή που δεν δόθηκε στην χώρα από την Βαλτική, η οποία κατέθεσε και ένσταση για το συμβάν, η οποία απορρίφθηκε ως εκπρόθεσμη από την FIBA.

Ο Πολωνός διαιτητής, Βόιτσεχ Λίτσκα είχε απασχολήσει και την επίσημη αγαπημένη παλαιότερα με τα σφυρίγματα του. Συγκεκριμένα, στον αγώνα  Ελλάδα-Τσεχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019, είχε δώσει ένα άδικο  επιθετικό φάουλ στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, το ποίο ήταν και το πέμπτο του στο παιχνίδι, με συνέχεια να αποβληθεί από το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

https://www.youtube.com/watch?v=o2zMgSyJ0RY

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Λίτσκα... επέστρεψε στην Stark Arena του Βελιγραδίου στην αναμέτρηση με την Σερβία στις 25/8, με τα σφυρίγματα του να αφήνουν την Ελλάδα με έντονα παράπονα..