Skip to main content

Ο Μίλιτσιτς στο Superbasket: «Η ομάδα μας ανταποκρίθηκε εξαιρετικά στην τέταρτη περίοδο»

Ο προπονητής της Εθνικής Πολωνίας, Ιγκόρ Μίλιτσιτς απάντησε αποκλειστικά σε ερώτηση του superbasket.gr και του Άρη Κατσίδη, σχετικά με το τι άλλαξε σε επίπεδο τακτικής η ομάδα του και κατάφερε να πάρει την νίκη επί της Ολλανδίας με 75-69.

Η Πολωνία βρίσκεται αυτήν την στιγμή με ρεκόρ 3-1 στην δεύτερη θέση του τέταρτου ομίλου και έχει προκριθεί στην φάση των "16". Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να συνεχίσουν τις καλές εμφανίσεις σε τελικές φάσεις των διοργανώσεων, μετά την όγδοη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας το 2019. Η Πολωνία έχει τέσσερα μετάλλια σε Eurobasket, ενώ κατετάγη 18η στο Eurobasket 2017.

Ο προπονητής της Πολωνίας, Ιγκόρ Μίλιτσιτς απάντησε αποκλειστικά σε ερώτηση του superbasket.gr και του Άρη Κατσίδη, για το ποια στοιχεία στην τακτική βοήθησαν την χώρα του να ξαναπάρει το προβάδισμα στην τέταρτη περίοδο (με ένα επί μέρους σκορ 27-14) και να πάρει την νίκη επί της Ολλανδίας με 75-69, αναφέροντας ότι: "Αλλάξαμε την άμυνα μας με αλλαγές, προσπαθήσαμε να εξουδετερώσουμε τα ανοιχτά τους σουτ...Μείναμε συνδεδεμένοι στην άμυνα one on one και παίρναμε τα ριμπάουντ. Μετά, ήταν πιο εύκολο για εμάς να πιέσουμε το ρυθμό στην επίθεση και να μην παίξουμε στατικά. Οπότε, αυτό ήταν μια μεγάλη ευκαιρία. Η ομάδα ανταποκρίθηκε εξαιρετικά και αυτό είναι που χρειαζόμαστε. Έτσι πρέπει να αγωνιζόμαστε".