Skip to main content

Νούρκιτς - Μούσα - Χαλίλοβιτς: «Είμαστε τσίρκο, είμαστε 4 άτομα σε ένα δωμάτιο, πάμε στο γήπεδο με ταξί»

Μια ήττα της Βοσνίας από την Πολωνία στα προ-προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν ικανή να φέρει εκ νέου στην επιφάνεια τα οικονομικά προβλήματα της Ομοσπονδίας, με τους Νούρκιτς, Μούσα και Χαλίλοβιτς να περιγράφουν με μελανά χρώματα την κατάσταση. 

Αναλυτικά το σχόλιο του αστέρα των Μπλέιζερς, Γιουσούφ Νούρκιτς:

«Ήρθαμε όλοι μαζί για να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα. Αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα εδώ και 30 χρόνια. Όλα ξεκινούν από τις συνθήκες, που είναι ίδιες κάθε χρόνο. Δεν έχουμε βασικά πράγματα και δεν ξέρουμε πού να απευθυνθούμε.

Φέρνουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τις συνθήκες που έχουμε. Πρέπει να σκεφτούμε τις οικογένειές μας. Δεν έχουμε σωστές συνθήκες, κοιμόμαστε τέσσερα άτομα σε ένα δωμάτιο. Οι πολιτικοί παίρνουν τον μισθό τους στην ώρα τους, δεν υπάρχει καθυστέρηση. Εμείς δεν έχουμε καν γυμναστή. Τα παιδιά που θα παίξουν στο μέλλον για την ομάδα πρέπει να εξασφαλίσουν λογικές συνθήκες. Είμαστε ένα τσίρκο, τα παιδιά αυτά θα φύγουν να παίξουν σε άλλες εθνικές ομάδες».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Τζάναν Μούσα:

«Αυτά που είπε ο Γιουσούφ τα ξέρουμε όλοι. Δεν υπάρχει πλάνο. Είναι αδύνατο να κοιμηθούν τέσσερα μέλη της εθνικής σε ένα δωμάτιο, με τον ένα να ακουμπάει τα πόδια του άλλου. Είναι σημαντικό για την Ομοσπονδία να είναι μαζί μας σε αυτό.

Την ίδια στιγμή που άλλες εθνικές δίνουν 9-10 αγώνες προετοιμασίας, εμείς δώσαμε μόλις δύο. Θα νικήσουμε το τουρνουά, αλλά αυτό που συμβαίνει δεν είναι φυσιολογικό. Δεν κάνουμε αρκετά καλή δουλειά, δεν έχουμε σωστή προετοιμασία».

Ο αρχηγός της Εθνικής Βοσνίας, Μίραλεμ Χαλίλοβιτς, τόνισε:

«Δείχνουμε ευγνωμοσύνη στην οποία βοήθεια έχουμε. Κατά την γνώμη μας η Ομοσπονδία πρέπει να βρει τρόπο να έχει έσοδα. Κοιτάξτε τι κάνει η Σλοβενία.

Το οικονομικό είναι πάντα πρόβλημα. Γιατί δεν υπάρχει πλάνο με μαγαζιά για φιλάθλους, διαφημίσεις για παίκτες όπως ο Γκάρζα και ο Νούρκιτς. Μας εκνευρίζει αυτό.

Γίνονται μονίμως αυτοσχεδιασμοί. Πάμε στο γήπεδο με ταξί, κοιμόμαστε στα αμάξια. Ερχόμαστε εδώ επειδή αγαπάμε την εθνική. Αν δεν κατακτήσουμε την πρώτη θέση στο τουρνουά θα είναι αποτυχία».