Skip to main content

Αίγυπτος-Δομινικανή Δημοκρατία 77-90: Νίκη για τους Δομινικανούς με "εκρηκτικό" Μοντέρο

Ιδανικά ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Προολυμπιακό τουρνουά η Δομινικανή Δημοκρατία με ηγέτη τον Μοντέρο, επικρατώντας της Αιγύπτου με 90-77, στην πρεμιέρα του ομίλου που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Με ένα εξαιρετικό δεύτερο δεκάλεπτο σε άμυνα και επίθεση, οι Δομινικανοί στο υπόλοιπο του αγώνα διατηρούσαν το προβάδισμα τους και διαχειρίστηκαν το παιχνίδι, με το μυαλό τους πλέον να στρέφεται στον αγώνα απέναντι στην Ελλάδα, την Τετάρτη (3/7) στις 21:00, έχοντας βάλει από τώρα το λιθαράκι για την συνέχεια στην επόμενη φάση.

Η Δομινικανή Δημοκρατία είχε σε πολύ καλή μέρα τους Μοντέρο και Ντουάρτε, οι οποίοι σημείωσαν 17 και 14 πόντους αντίστοιχα, οδηγώντας την ομάδα από την Καραϊβική σε μια μεγάλη νίκη. Από τους Αιγύπτιους, ξε΄χωρισε ο Αχμέτ Μετουαλί, πετυχαίνοντας 24 πόντους αλλά πάλευε μόνος του.

Διαιτητές: Αναγιά (Πααμάς), Ματσόνι (Ιταλία), Μπέκερ (Αυστραλία)

Δεκάλεπτα: 22-16, 31-43, 48-68, 77-90

Συνέντευξη Τύπου:

Νέστορ Γκαρσία (προπονητής Δομινικανής Δημοκρατίας): «Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη, είναι σημαντικό σε μια τόσο ιδιαίτερη διοργάνωση. Ήταν κλειδί η άμυνά μας μετά την πρώτη περίοδο, ενώ ελέγξαμε και τα ριμπάουντ. Μπορεί να μην είχαμε πολύ υψηλά ποσοστά στα τρίποντα, αλλά σημασία έχει σε τέτοιου είδους τουρνουά να κερδίζεις».

Κρις Ντουάρτε (παίκτης Δομινικανής Δημοκρατίας): «Θα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μάχη. Θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας απέναντι σε μια δυνατή ομάδα, αλλά εμείς θα δώσουμε τα πάντα για να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Χένρικ Ροντλ (προπονητής Αιγύπτου): «Συγχαρητήρια στη Δομινικανή Δημοκρατία. Έχει μια πολύ καλή ομάδα, με πολύ ποιοτικούς γκαρντ και ψηλούς που μας δημιούργησαν πρόβλημα στο ριμπάουντ. Χάσαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού στη δεύτερη περίοδο, αλλά τα παιδιά δεν τα παράτησαν. Παλέψαμε, δώσαμε ό,τι είχαμε, αλλά δεν ήταν αρκετό. Τώρα έχουμε μπροστά μας το ματς με την Ελλάδα. Ο αγώνας αυτός θα είναι για τους παίκτες μας η μεγαλύτερη εμπειρία στην μπασκετική τους καριέρα. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Αχμέντ Μετγουάλι (παίκτης Αιγύπτου): «Παλέψαμε, προσπαθήσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά το παιχνίδι δεν εξελίχθηκε όπως θα θέλαμε. Δεν είχαμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας για προετοιμασία».