Skip to main content

Κρις Ντουάρτε: "Ο Σάσα Βεζένκοβ είναι εξαιρετικό παιδί, εξαιρετικός παίκτης"

Ο Κρις Ντουάρτε, παίκτης των Κινγκς, μετά την επικράτηση της Δομινικανής Δημοκρατίας επί της Αιγύπτου για το Προολυμπιακό τουρνουά, αναφέρθηκε και στον πρώην συμπαίκτη του στο Σακραμέντο, Σάσα Βεζένκοβ.

Η Δομινικανή Δημοκρατία επικράτησε με 90-77 των Αιγυπτίων στην πρεμιέρα του ομίλου που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με έναν από τους πρωταγωνιστές της επικράτησης, τον NBAer Κρις Ντουάρτε των Σακραμέντο Κινγκς, να κάνει αναφορά και στον πρώην συμπαίκτη του, Σάσα Βεζένκοβ, αλλά και στις ιδιαιτερότητες ενός παίκτη που είναι ρολίστας στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Απαντ΄ωντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Δομινικανός άσος μίλησε για το ερχόμενο ματς απέναντι στην εθνική μας το βράδυ της Τετάρτης (3/7, 21:00), αλλά για τις πιθανότητες επιστροφής του Βούλγαρου στην Ευρώπη.

Για το Προολυμπιακό τουρνουά: "Είναι η πρώτη μου φορά στην Ευρώπη, η πρώτη φορά που παίζω σε ένα τέτοιο τουρνουά. Η Ελλάδα έχει πολύ καλή ομάδα, οπότε θα δούμε τι θα κάνουμε. Πρέπει να βγούμε εκεί έξω, να είμαστε ανταγωνιστικοί και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Όχι, δεν ξέρω κάποιον άλλο παίκτη της Ελλάδας πέρα από τους Αντετοκούνμπο."

Για την πιθανή επιστροφή του Βεζένκοφ στην Ευρώπη: "Ακούστε, αυτή είναι δική του απόφαση. Δεν έχω να πω κάτι για αυτό. Ο Σάσα είναι εξαιρετικό παιδί, εξαιρετικός παίκτης. Στο τέλος της ημέρας θα κάτσει κάτω και θα αποφασίσει τι είναι καλύτερο για εκείνον και την οικογένειά του. Δεν έχω κάτι να πω για αυτό. Είναι δική του απόφαση. Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω. Δεν συζητάμε για αυτά".

Για τον ρόλο ενός ρολίστα στο NBA: "Είναι πάντα δύσκολο, αλλά αυτή είναι η δουλειά. Πρέπει να κάνεις αυτό που σου ζητάει το αφεντικό σου. Για αυτό πληρώνεσαι. Πονάει. Δεν είναι ένα όμορφο συναίσθημα. Όλοι θέλουμε να παίζουμε, να βγαίνουμε εκεί έξω και να δείχνουμε το ταλέντο μας. Στο τέλος της ημέρας, αυτή είναι η δουλειά. Είτε σου αρέσει, είτε όχι."

Για την ευκαιρία που θέλει να λάβει ώστε να αναδείξει τις ικανότητες του: "Χρειάζομαι απλά μια ευκαιρία. Όποτε μου δοθεί η ευκαιρία, θα δείξω το ταλέντο μου και θα βεβαιωθώ ότι όλοι θα ακούσουν το όνομά μου και θα αισθανθούν την παρουσία μου. Σίγουρα το Προολυμπιακό μου δίνει αυτή την ευκαιρία. Για αυτό είμαι εδώ, για να ξαναβρω ρυθμό και να ξαναγίνω αυτός ο παίκτης (σσ. της rookie σεζόν μου) κι ακόμα καλύτερος."