Skip to main content

Γερμανία-Σερβία 83-93: Χάλκινο μετάλλιο για τους "'Όρλοβι" με πρωταγωνιστή Γιόκιτς

 Οι Σέρβοι επικράτησαν της Γερμανίας με 93-83 και κατέκτησαν τη τρίτη θέση στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ του Παρισιού, με πρωταγωνιστή τον Γιόκιτς που σημείωσε triple double (19π, 12ρ, 11ασ), το πέμπτο στην ιστορία της διοργάνωσης, και άφησαν εκτός μεταλλίων τη παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Ο αγώνας ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό και τους Σέρβους να είναι πολύ αποτελεσματικοί στην επίθεση με τους Μίσιτς και Πετρούσεβ να δείχνουν από νωρίς τις διαθέσεις τους, χτίζοντας αρκετά γρήγορα μια διαφορά 9 πόντων (21-30) απέναντι στην αποδιοργανωμένη Γερμανία που δεν κατάφερε να πιέσει όπως συνηθίζει στην άμυνα, ενώ υπέπεσε και σε αρκετά λάθη επιθετικά. Η δεύτερη περίοδος ήταν πιο "αργή" συγκριτικά με το εκρηκτικό ξεκίνημα, γεγονός που βοήθησε την Γερμανία να μπει πνευματικά στο παιχνίδι, παρόλο που δεν κατάφερε να μειώσει στο σκορ πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου (38-46).

Στην επανάληψη, οι δύο ομάδες μπήκαν με αρκετή ενέργεια στο παρκέ, θέλοντας να τρέξουν και να πιέσουν, με τους αδερφούς Βάγκνερ για την Γερμανία να αναλαμβάνουν να "κουβαλήσουν" επιθετικά το φορτίο, ενώ για τους "Αετούς"οι Μίσιτς και Αβράμοβιτς με μεγάλα σουτ κράτησαν τη διαφορά υπέρ των Σέρβων. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η "Μάνσαφτ" προσπάθησε να μειώσει, αλλά οι παίκτες του Πέσιτς ήταν αποφασισμένοι να μην χάσουν τη διαφορά που έχτισαν σε όλο το ματς και τελικά επικράτησαν με 93-83, παίρνοντας τη τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ του Παρισιού.

Πρωταγωνιστές για τους Σέρβους ήταν ο Νίκολα Γιόκιτς που πέτυχε triple double με 19 πόντους, 12 ριμπάουντ και 11 ασίστ και ο Μίσιτς που προσέθεσε άλλους 19. Από τους Γερμανούς, αυτοί που ξεχώρισαν ήταν οι Φραντς και Μόριτς Βάγκνερ που σημείωσαν από 18 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 21-30, 38-46, 63-72, 83-93

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Χέρμπερτ): Μπόνγκα 6, Ντα Σίλβα, Λο, Γκίφαϊ, Γουάιλερ-Μπαμπ 5, Φόγκτμαν 3, Φ. Βάγκνερ 18 , Τάις 2, Μ. Βάγκνερ 16, Σρούντερ 13, Τίμαν 11, Ομπστ 9

ΣΕΡΒΙΑ (Πέσιτς): Πλάβσιτς, Πετρούσεφ 11, Γιόβιτς, Μπογκντάνοβιτς 16 , Μαρίνκοβιτς 10 , Ντόμπριτς 5, Γιόκιτς 19 , Μίσιτς 19, Γκούντουριτς, Νταβίντοβατς, Αβράμοβιτς 13, Μιλουτίνοφ