Skip to main content

Παγκόσμιο Κύπελλο 2023: Η καλή παράδοση της Νέας Ζηλανδίας με τις ευρωπαϊκές χώρες και...η ήττα από την Ελλάδα

 Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Νέα Ζηλανδία, την Τετάρτη (30/8), σε έναν αγώνα που έχει χαρακτήρα "τελικού", αφού εκεί θα κριθεί ποια ομάδα θα ακολουθήσει τις ΗΠΑ, την Λιθουανία και το Μαυροβούνιο, στην δεύτερη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. Διαβάστε τα στοιχεία της OPTA που θα σας βάλουν στο κλίμα του αγώνα Ελλάδα-Νέα Ζηλανδία.

 Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε νικήσει την Νέα Ζηλανδία το 2019 με 103-97 και εκείνη ήταν η δεύτερη 100αρα της σε 26 αγώνες στην ιστορία της διοργάνωσης μετά την νίκη της στον ημιτελικό επί των ΗΠΑ το 2006 (101-95). Η γαλανόλευκη έχει να ηττηθεί σε δύο αγώνες σε ομίλους από το 1986 (είχε χάσει τότε από Ισπανία και από Βραζιλία), κάτι που φυσικά θέλει να αποφύγει φέτος.

Η επίσημη αγαπημένη έχει σκοράρει πάνω από 80 πόντους στα τελευταία τέσσερα από τα πέντε ματς στον θεσμό. Ο Τόμας Γουόκαπ έκανε ρεκόρ με τουλάχιστον επτά ασίστ στα δύο πρώτα παιχνίδια, κάτι που δεν έχει κάνει κανένας άλλος παίκτης από το 1994.

Η Νέα Ζηλανδία έχει να κάνει το 2/2 σε αγώνες ομίλων του Μουντομπάσκετ από το 2014, ενώ έχει επικρατήσει στις τέσσερις από τις τελευταίες έξι αναμετρήσεις απέναντι σε ευρωπαικές ομάδες. 

 Ο Αιζάια Λε'άφα από την Νέα Ζηλανδία είχε στον αγώνα με την Ιορδανία, 23 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Έγινε ο πρώτος παίκτης που ήρθε από τον πάγκο και είχε περισσότερους από 20 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ μετά τον Μάρκο Πόποβιτς της Κροατίας στην αναμέτρηση με την Σερβία το 2010.