Skip to main content

Ο Γιαντούνεν στο SuperBasket: «Έτσι θα πάμε μακριά στο Eurobasket»

Ο πάουερ φόργουορντ της Εθνικής Φινλανδίας, Μίκαελ Γιάντουνεν απάντησε αποκλειστικά σε ερώτηση του superbasket.gr, μετά την εκτός έδρας νίκη της χώρας του επί της Εσθονίας με 76-68, υπογραμμίζοντας ότι στο Eurobasket 2022 η Σκανδιναβική χώρα θα πρέπει μεταξύ άλλων, να κρατήσει την σκληράδα της.

Η Εθνική Φινλανδίας νίκησε εκτός έδρας την Εθνική Εσθονίας με 76-68 στο Ταλίνκαι ανέβασε το ρεκόρ της στο 7-1, με αποτέλεσμα να γίνει η πρώτη Ευρωπαική χώρα που έκλεισε τη θέση της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2023. Αυτήν την στιγμή οι υπόλοιπες χώρες που έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριο είναι οι διοργανώτριες Ιαπωνία και Φιλιππίνες, αλλά και η Ακτή Ελεφαντοστού.

Αυτήν την στιγμή όμως η Εθνική Φινλανδίας θα αγωνιστεί τον Σεπτέμβριο για το πέμπτο συνεχόμενο Eurobasket, ενώ είναι μια από τις διοργανώτριες χώρες του Ευρωπαικού πρωταθλήματος το 2025. 

Ο Μικαέλ Γιαντούνεν ήταν από τους πιο κομβικούς παίκτες του αγώνα με την Εσθονία, έχοντας πέντε πόντους, τέσσερα ριμπάουνττ και τρεις ασίστ σε 28:32 λεπτά. Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην Οστάνδη και στο Βέλγιο, ενώ στις 14/6 ανακοινώθηκε από την Ιταλική Τρεβίζο.

Διαβάστε για όλα όσα δήλωσε ο Μίκαελ Γιάντουνεν στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη: 

Δύο νίκες σε δύο αγώνες για την Εθνική Φινλανδίας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 τον Αύγουστο. Από αυτές τις νίκες, ποια πράγματα θα θέλατε να έχετε στους αγώνες του Eurobasket 2022;

"Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την σκληράδα. Πάντα θα υπάρχουν δύσκολες στιγμές, αλλά θα πρέπει να τις αφήσουμε και να παλέψουμε. Nα συνεχίσουμε να πιέζουμε όλοι μαζί. Αυτό είναι ένα μεγάλο μέρος αυτού που κάνουμε, καθώς έχουμε πίστη σε όλους. Ακόμη και στα παιδιά που πατάνε για πρώτη φορά το παρκέ στην τρίτη περίοδο. Όλοι παίζουν σημαντικό ρόλο και θα πρέπει να υπολογίζουμε τον καθένα ξεχωριστά στην ομάδα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να πάμε μακριά στο Eurobasket".

Δείτε την απάντηση του Μίκαελ Γιάντουνεν στο superbasket.gr στο 2:10: