Skip to main content

Ο Λάσι Τουόβι στο SuperBasket: «Το Eurobasket είναι κάτι ξεχωριστό»

Ο προπονητής της Εθνικής Φινλανδίας,  Λάσι Τουόβι απάντησε αποκλειστικά σε ερώτηση του superbasket.gr, μετά την εκτός έδρας νίκη της χώρας του επί της Εσθονίας με 76-68, επισημαίνοντας ότι η ομάδα του πρέπει να έχει στο Eurobasket 2022, την χαρά και τον ενθουσιασμό που είχε αυτήν την εβδομάδα, με τις δύο νίκες στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Η Εθνική Φινλανδίας νίκησε εκτός έδρας την Εθνική Εσθονίας με 76-68 στο Ταλίνκαι ανέβασε το ρεκόρ της στο 7-1, με αποτέλεσμα να γίνει η πρώτη Ευρωπαική χώρα που έκλεισε τη θέση της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2023.  Θα επιστρέψει στον θεσμό μετά την 22η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 και θα είναι μόλις η δεύτερη συμμετοχή τους σε αυτήν την διοργάνωση. 

Αυτήν την στιγμή όμως η Εθνική Φινλανδίας θα αγωνιστεί τον Σεπτέμβριο για το πέμπτο συνεχόμενο Eurobasket, ενώ είναι μια από τις διοργανώτριες χώρες του Ευρωπαικού πρωταθλήματος το 2025. Η Σκανδιναβική χώρα θα παίξει αρχικά στον όμιλο που θα διεξαχθεί στην Πράγα και θα έχει αντιπάλους την οικοδέσποινα Τσεχία, την Σερβία, την Πολωνία, το Ισραήλ και την Ολλανδία.

Διαβάστε για όλα όσα δήλωσε ο κόουτς Λάσι Τουόβι στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη: 

Δύο νίκες σε δύο αγώνες για την Εθνική Φινλανδίας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 τον Αύγουστο. Από αυτές τις νίκες, ποια πράγματα θα θέλατε να έχετε στους αγώνες του Eurobasket 2022;

"Το Eurobasket είναι κάτι ξεχωριστό. Είναι μια ιδιαίτερη διοργάνωση. Πρέπει να έχουμε για εκεί, την χαρά και τον ενθουσιασμό από αυτήν την εβδομάδα και να συνεχίσουμε έτσι. Φυσικά πρέπει με αυτήν την ομάδα, πάντα να παλέυουμε σκληρά και να εμπιστευτούμε την ομαδική δουλειά. Έτσι, με αυτά τα πράγματα μπορούμε να πάμε καλά εκεί και να το διασκεδάσουμε".

Δείτε την απάντηση του κόουτς Λάσι Τουόβι στο superbasket.gr στο 2:45: