Skip to main content

Ο πρόεδρος της γαλλικής Ομοσπονδίας… τελείωσε τον Ερτέλ από την εθνική ομάδα

Η απόφαση του Τόμας Ερτέλ να συνεχίσει την καριέρα του στην Ρωσία, με τα χρώματα της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, είχε ως αποτέλεσμα την αποπομπή του από την Εθνική ομάδα της Γαλλίας, όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας.  

"Τελείωσε. Για εμένα, δεν είναι πλέον μέλος της ομάδας. Δεν τίμησε τη συμφωνία", ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Ζαν-Πιέρ Σιουτάτ στην «Equipe», με αφορμή τα πεπραγμένα του πρώην γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Συγκεκριμένα ο Ερτέλ είχε δώσει τα χέρια με την Ζενίτ, όμως όταν ενημερώθηκε πως αν αγωνιστεί στην ρωσική ομάδα, δεν θα του επιτραπεί η συμμετοχή του στους «τρικολόρ», υπέγραψε έγγραφο με το οποίο διαβεβαίωνε πως δεν θα αγωνιστεί σε ομάδα χώρας που βρίσκεται εκτός διοργανώσεων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Έτσι ο Ερτέλ αγωνίστηκε κανονικά στο Eurobasket, όμως στην συνέχεια τελείωσε την μεταγραφή του στους Ρώσους, με τον Σιουτάτ, από την πλευρά του να… τελειώνει τον ίδιο.

Να σημειωθεί πως, πλην του Ερτέλ, εκτός της εθνικής ομάδας παραμένει, τόσο ο Ζαν Σαρλ, που αγωνίζεται στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όσο και ο Λαμπεϊρί, που αγωνίζεται στην Ούνικς Καζάν.