Skip to main content

Πανελλήνιο Εφήβων, ΔΕΚΑ – Ηράκλειο 71-54: Απολαυστικός ο Λιοτόπουλος

Ένα επιμέρους 23-6 στην τρίτη περίοδο, ήταν αυτό που έκανε την διαφορά στην αναμέτρηση της ΔΕΚΑ με το Ηράκλειο, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να φτάνει στην νίκη με 71-54.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι για ένα ημίχρονο, όπως δείχνει το 35-32, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως, η ΔΕΚΑ… πάτησε το γκάζι, εκτοξεύοντας την διαφορά στο +20 (58-38), μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία την τελευταία περίοδο.

Απολαυστικός ο Λιοτόπουλος, τελείωσε το ματς με 23 πόντους και 14 ριμπάουντ με τον Καπετάκη να έχει 15 πόντους και τον Πατρίκη να έχει 12 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Για το Ηράκλειο, ο Μάρτινα με 12 πόντους ήταν ο μοναδικός διψήφιος παίκτης της ομάδας της Κρήτης.

Δεκάλεπτα: 19-17, 35-32, 54-38, 71-54

Διαιτητές: Σπυρόπουλος, Πράττος, Μαρτινάκος

ΔΕΚΑ (Νικολαΐδης): Κουρουτζίδης, Καπετάκης 15(1), Στράντζαλης, Πατρίκης 12, Νταραντάνας 6, Πούντος 2, Ιωαννίδης, Σεκερτζής 1, Μουτάφης 8(1), Μητσιάνης, Λιοτόπουλος 23(1), Πασχαλίδης 4.

Ηράκλειο (Μακράκης): Σπινθουράκης 6, Τζώρτζης, Κανατάκης 7(1), Μαρτίνα 12(2), Γενιτσαρίδης 2, Σαραντουλάκης 5(1), Καλλικάκης, Σαβουλίδης 7(1), Κουγιουμτζής 6, Ντατσιονάκης, Μηλαθιανάκης, Κατσούρρι 9(1).

Για να δείτε τα στατιστικά του αγώνα πατήστε εδώ

Δείτε φωτογραφίες από το παιχνίδι εδώ 

Παρακολουθείστε το βίντεο του αγώνα εδώ 

Δηλώσεις

Ιωσήφ Νικολαΐδης (προπονητής ΔΕΚΑ): «Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη, σε όλους. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί στην άμυνα, στο δεύτερο μέρος βελτιωθήκαμε και μπορέσαμε να τρέξουμε μπροστά και να τελειώσουμε φάσεις αιφνιδιασμού. Πρέπει να παίζουμε το παιχνίδι με συνέπεια στην επίθεση και στην άμυνα. Αν το κάνουμε αυτό με συνέπεια ίσως έρθει το αποτέλεσμα. Πρώτα τα παιδιά πρέπει να μάθουν να παίζουν με συνέπεια».    

Ευδόξιος Καπετάκης (αθλητής ΔΕΚΑ): «Ήταν αρκετά ανταγωνιστικό το πρώτο ημίχρονο, μετά τρέξαμε στον αιφνιδιασμό, βρήκαμε πάσες και ξεφύγαμε κάπως στο σκορ. Εμείς πάμε για να το πάρουμε, βλέπουμε κάθε παιχνίδι με συνέπεια, δεν αφήνουμε παιχνίδι και πάμε δυνατά». 

Γιώργος Μακράκης (προπονητής Ηράκλειο): «Είναι μεγάλη υπόθεση για εμάς το να βρισκόμαστε εδώ. Είναι η τρίτη φορά που είμαστε σε αυτή τη διοργάνωση τα πέντε τελευταία χρόνια. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ζούμε αυτή τη διοργάνωση. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια. Έχουμε δουλέψει σαν ομάδα όλο αυτό το διάσημα. Έχουμε νεανική ομάδα γιατί έχουμε μόνο τρία παιδιά «πεντάρηδες» σε αυτή την ομάδα και θέλουμε να συνεχίσουμε όσο καλύτερα μπορούμε στη διοργάνωση. Συγχαρητήρια στην ομάδα της ΔΕΚΑ. Προχωράμε».   

Αντρέα Μαρτίνα (αθλητής Ηράκλειο): «Ήρθαμε αρκετά προετοιμασμένοι, το δείξαμε στο πρώτο ημίχρονο. Μετά χάσαμε λίγο την συγκέντρωσή μας στο δεύτερο μέρος και μετά έφυγε το ματς και δεν μπορούσαμε να επιστρέψουμε. Η ομάδα είναι αρκετά δουλεμένη, εγώ ήρθα στη μέση της χρονιάς και πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι σε αυτό το πανελλήνιο».