Skip to main content

Πανελλήνιο Παίδων, Περιστέρι – ΔΕΚΑ  68-63: Αλεξάκης και Καραθανάσης… καθάρισαν την πρωτιά και έδωσαν την 2η θέση στον Ολυμπιακό

Το Περιστέρι τα βρήκε… μπαστούνια απέναντι στην ΔΕΚΑ, όμως με πρωταγωνιστή για ακόμα ένα παιχνίδι τον Αλεξάκη και με την πολύτιμη βοήθεια του Καραθανάση, έφτασε στην νίκη με 68-63, αποτέλεσμα που «κλείδωσε» την πρωτιά για την ομάδα της δυτικής όχθης. Αντίθετα η ΔΕΚΑ, μετά την ήττα της, τερμάτισε στην 3η θέση του Β' ομίλου, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει… σφήνα στην 2η θέση.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, με την ΔΕΚΑ να έχει ένα μικρό προβάδισμα στο πρώτο μέρος (32-34), το Περιστέρι, όμως, να αναλαμβάνει τα ηνία στην επανάληψη, φτάνοντας στην νίκη. Εξαιρετικός ο Αλεξάκης με 20 πόντους και εννέα ριμπάουντ, με τον Καραθανάση να κάνει ένα εντυπωσιακό double – double με 13 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ.

Για τη ΔΕΚΑ, 24 πόντους και οκτώ ριμπάουντ είχε ο Μουτάφης, με τον Κεραμιτσόπουλο να έχει 11 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Δεκάλεπτα: 14-18, 32-34, 50-48, 68-63

Διαιτητές: Αγγελής, Κηπώσης, Νέδογλου

Περιστέρι (Δελή): Καράγκουτης 2, Τζιάλλας 2, Πανολιάς 12(1), Καραθανάσης 13, Λιοσάτος 8(2), Παπαδάτος 3, Φίλλιος, Καλαμπόγιας 6(1), Αλεξάκης 20(4), Χαϊδεμένος 2, Ζαμπούκας . 

ΔΕΚΑ (Χατζηβρέττας): Κεχαγιάς, Κουρουτζίδης 1, Μπατζώνης, Στράντζαλης 9, Κεραμιτσόπουλος 11, Μουτάφης 24(2), Βασιλάκης 6, Ιωαννίδης 5(1), Αμπάρκιολας, Σερκετζής 7, Χατζησυμεών, Κωστούλας.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα εδώ

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ

Παρακολουθήστε το βίντεο του αγώνα εδώ

Δηλώσεις

Κατερίνα Δελή (προπονήτρια Περιστερίου): «Παίξαμε τρία παιχνίδια. Το κάθε ένα ήταν διαφορετικό. Συγχαρητήρια στη ΔΕΚΑ. Δεν ξεκινήσαμε καλά, ήμασταν άστοχοι στις βολές, και δε καταφέραμε να πάρουμε κάποια ριμπάουντ. Παίζει σημαντικό ρόλο και η κούραση. Συγχαρητήρια στην ομάδα μας για την πρωτιά στον όμιλο. Πάμε για την αυριανή επόμενη μέρα». 

Νίκος Χατζηβρέττας (προπονητής ΔΕΚΑ): «Παίζαμε με την πλάτη στον τοίχο, καθώς έπρεπε να κερδίσουμε με τέσσερις πόντους, λόγω της ήττας από τον Ολυμπιακό. Ο όμιλός μας είχε την ιδιαιτερότητα να έχει τρεις πρωταθλήτριες ομάδες. Δίκαια αποκλειστήκαμε, καθώς χάσαμε δύο ματς. Συγχαρητήρια στα παιδιά, θα παλέψουμε τα επόμενα παιχνίδια. Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Ηρθαμε για να μάθουμε να αγωνιζόμαστε σε όλα τα ματς μέχρι το φινάλε. Πρέπει να μάθουμε και τη νίκη και την ήττα για να γίνουμε πιο δυνατοί».

Χαράλαμπος Λιοσάτος (παίκτης Περιστερίου): «Συγχαρητήρια στη ΔΕΚΑ. Κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση σε ένα πολύ σκληρό ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Εχουμε συνέχεια αύριο με τον Προμηθέα. Αν μείνουμε πιστοί στο πλάνο μας θα καταφέρουμε να προκριθούμε στον τελικό».

Αγγελος Κουρουτζίδης (παίκτης ΔΕΚΑ): «Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό την πρώτη μέρα του τουρνουά. Θέλαμε να δείξουμε χαρακτήρα και να περάσουμε στην τετράδα, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Θα παλέψουμε για τη πέμπτη θέση».            

Photo Credits: EOK