Skip to main content

Πανελλήνιο Κορασίδων, Ηρόδοτος - Απόλλων Π. 71-38: Περίπατος με «διπλή «Φωνιαδάκη

Την πρώτη του νίκη πανηγυρίζει ο Ηρόδοτος, διαλύοντας τον Απόλλωνα Πάτρας με 71-38. Εξαιρετική η εμφάνιση της Φωνιαδάκη, με 17 πόντους και 15 ριμπάουντ, με την νικήτρια ομάδα να έχει τέσσερις «διψήφιες» παίκτριες.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΚ:

Καλύτερος ο Ηρόδοτος επικράτησε με 71-38 του Απόλλωνα Πάτρας σε αγώνα για τη δεύτερη μέρα του 35ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων που διεξάγεται στα Τρίκαλα.

Η ομάδα της Κρήτης κυριάρχησε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης έχοντας τέσσερις παίκτριες με διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Απόλλων, από την άλλη, πάλεψε όσο μπορούσε το παιχνίδι έχοντας για πρώτη σκόρερ τη Φασουλή.

Καλύτερα μπήκε στο παρκέ ο Ηρόδοτος και βρέθηκε γρήγορα μπροστά με 10-2 (2’30’’) και 22-8 (7’30’’) με τη Φωνιαδάκη να έχει βοηθήσει πολύ στο σκοράρισμα.

Η ομάδα της Πάτρας προσπαθούσε να βρει λύσεις, αλλά δεν τα κατάφερε. Έτσι ο Ηρόδοτος με πλουραλισμό στην επίθεση και καλή άμυνα έφτασε τη διαφορά στο +25 (44-19) με το τέλος του α’ημιχρόνου.

Ο Ηρόδοτος συνέχισε στον ίδιο ρυθμό αυξάνοντας συνεχώς τη διαφορά με το τρίτο δεκάλεπτο με τελειώνει με 63-21. Το τέλος του αγώνα βρήκε την ομάδα της Κρήτης να επικρατεί με  71-38 και να σημειώνει την πρώτη της νίκη στο Πανελλήνιο Κορασίδων.

Ηρόδοτος – Απόλλων Πάτρας 71-38
Διαιτητές: Δημουλάς Ιωαν., Αυγουστόγλου, Δώνης
Δεκάλεπτα: 23-10, 44-19, 63-21, 71-38
Ηρόδοτος (Σαμαντούρα): Μαυράκη 6, Λιοπυράκη, Ατσαλάκη, Μελιδονιώτη 10, Κεχαγιά, Χατζημιχαήλ 2, Μπινιχάκη 17, Γεωργιάδη, Τρούλη 13(1), Φωνιαδάκη 17(1), Τσαντάκη 6, Σέκερη.
Απόλλων Πάτρας (Γκοτσοπούλου): Μουζάκη, Καραγιάννη 5(1), Καρκούλια, Νικολακοπούλου, Φασουλή 11, Σιμάτου, Κακίου 9(1), Ρωμανού, Κακογιάννη, Μπουρσινού 7, Παπαδοπούλου 1, Μιχαλοπούλου 5(1).

Δηλώσεις

Έφη Φωνιαδάκη (αθλήτρια Ηροδότου): «Πετύχαμε την πρώτη μας νίκη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Θέλαμε πολύ το παιχνίδι και το πιστέψαμε από την αρχή. Μπήκαμε δυνατά, επιβάλαμε το ρυθμό μας και πήραμε τη νίκη».

Δήμητρα Φασουλή (αθλήτρια Απόλλων Πάτρας): «Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μας, καθώς η ομάδα μας δεν έχει μεγάλη εμπειρία.  Άξιζε ο Ηρόδοτος να πάρει την νίκη και του εύχομαι καλή επιτυχία για τη συνέχεια. Εμείς από την πλευρά μας στους υπόλοιπους αγώνες θα προσπαθήσουμε να πάμε όσο γίνεται καλύτερα».

Δείτε ΕΔΩ τη στατιστική του αγώνα
Δείτε ΕΔΩ ξανά τον αγώνα
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ