Skip to main content

Φενέρμπαχτσε-Μερσίν 99-60: Με ρεκόρ της Στιούαρτ οι κίτρινες κατέκτησαν τον τίτλο της Euroleague Women

Η Φενέρμπαχτσε νίκησε την Μερσίν με 99-60 στον τελικό της Euroleague Women και κατέκτησε τον ευρωπαικό τίτλο της φετινής σεζόν, ο οποίος είναι ο πρώτος στην ιστορία της ομάδας στην διοργάνωση.

Σαρωτικές οι "κίτρινες-μπλε" στην αρχή του αγώνα, είχαν τον έλεγχο και το πάνω χέρι και προηγήθηκαν με 33 πόντους στο τέλος του ημιχρόνου (57-24). Η Φενέρμπαχτσε διατήρησε το προβάδισμα της στο δεύτερο ημίχρονο και νίκησε την Μερσίν με 99-60 στον τελικό, με αποτέλεσμα να κατακτήσει τον τίτλο της Euroleague Women την φετινή σεζόν.

Η Μπρεάνα Στιούαρτ της Φενέρμπαχτσε έκανε ρεκόρ, καθώς έβαλε 35 πόντους, οι οποίοι είναι οι περισσότεροι πόντοι που έχει βάλει παίκτρια σε τελικό της Euroleague Women ξεπερνώντας το ρεκόρ με τους 31 πόντους της Νταιάνα Ταουράσι. Είχε ακόμη έξι ριμπάουντ και τρεις ασίστ. Από τις "κίτρινες-μπλε" διακρίθηκε ο ΜακΜπράιντ με 16 πόντους, ενώ οι Τσακίρ και Σαμπαλί έβαλαν από έντεκα πόντους έκαστος. Από την Μερσίν ξεχώρισαν οι Άρας, Κορνέλιους, Τρβεντάκιτς και Γουίλιαμς με δέκα πόντους.

 

Δεκάλεπτα: 29-17, 57-24, 77-44, 99-60