Skip to main content

Επίσημο - Ο Παναγιώτης Λαμπρόπουλος νέος προπονητής του Ηρακλή (pic)

Σε γνώριμα λημέρια επιστρέφει ο Παναγιώτης Λαμπρόπουλος, καθώς ο Ηρακλής ανακοίνωσε την επιστροφή του για 3η φορά, με τον Έλληνα τεχνικό να αναλαμβάνει εκ νέου το τμήμα των γυναικών που θα αγωνιστεί στην Α1, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Superbasket από τις 8/6. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση των μπλε:

«WELCOME BACK COACH!

Γεννημένος στη Λάρισα, είναι πτυχιούχος Τ.Ε.ΦΑ.Α. με ειδικότητα στη προπονητική καλαθοσφαίρισης. Η επαγγελματική του εμπειρία ως προπονητής ξεκινά αρκετά χρόνια πίσω, ξεκινώντας τη σταδιοδρομία του ως προπονητής στις ακαδημίες του Αχιλλέα Τριανδρίας, Μεγάλου Αλεξάνδρου σε αγόρια και κορίτσια.

Τη χρονιά 2015-2016 ξεκινάει η πρώτη επαφή με το Γηραιό, όπου εργάστηκε ως assistant coach στην γυναικεία ομάδα στο πρωτάθλημα της Α2 γυναικών.   

Έπειτα , συνέχισε ως assistant coach στο γυναικείο τμήμα του Παναθλητικού (2016-2017), όπου η ομάδα κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση του πρωταθλήματος που αποτελεί και την καλύτερη επίδοση του συλλόγου στην Α1.

Την επόμενη χρονιά (2017-2018) επιστρέφει στο «ξύλινο», κατακτώντας το πρωτάθλημα της Α2 γυναικών ως head coach με την ομάδα του Ηρακλή και παράλληλα την άνοδό της στην Α1 γυναικών ύστερα από 10ετή προσπάθεια του τμήματος για την επίτευξη αυτού του στόχου, ούσα αήττητη. (21-0)

Την επόμενη σεζόν αναλαμβάνει εκ νέου τον Ηρακλή στην Α1 στα τελευταία 9 παιχνίδια της κανονικής περιόδου , ανατρέποντας ένα κακό σερί 14 συνεχόμενων ηττών, αλλάζοντας ριζικά την εικόνα της ομάδας και κάνοντας νίκες.

2019-2020 ανανεώνει στον Γηραιό οπού ηγείτο της προσπάθειας για επιστροφή της ομάδας στην Α1.

Η επόμενη χρονιά (2020-2021) θα τον βρει στην Ουγγαρία , με την ομάδα της VBW Cegled ως assistant coach του coach Κεραμιδά, σπρώχνοντας την ομάδα στις 16 καλύτερες του Eurocup

Στη σεζόν 2020-2021 αναλαμβάνει - μετά το κακό ξεκίνημα της ομάδας - Head Coach της Νίκης Λευκάδας στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών

Πέρυσι έδωσε σημαντικές βοήθειες στο αντρικό τμήμα του τμήματος του Ηρακλή πάνω στην προπονητική, στις αμυντικές στρατηγικές καθώς και στο scouting της ομάδας. 

Φέτος ο coach Λαμπρόπουλος επιστρέφει για τα καλά στο σπίτι του και στη φυσική του θέση, κρατώντας το τιμόνι της ομάδας μας στα μεγάλα σαλόνια της Α1 γυναικών»!