Skip to main content

Ελευθερία Μοσχάτου - Το όραμα έγινε πραγματικότητα

Η Ελευθερία Μοσχάτου σχεδίασε το μέλλον και το έκανε πραγματικότητα. Δεν έμεινε στα οράματα, αλλά πέρασε στην πράξη χάρη στο σχεδιασμό διοίκησης και τεχνικού επιτελείου.  

Οι μπλε έγραψαν ιστορία μέσα στο σπίτι τους! Το κλειστό του Μοσχάτου έκανε τις απαραίτητες τροποποιήσεις, πήρε έγκριση από τη FIBA και φιλοξένησε το δεύτερο ματς των προκριματικών με την Κλουζ Ναπόκα. 

Η δουλειά όμως άρχισε από νωρίς το καλοκαίρι. Λίγο μετά το τέλος της σεζόν η Ελευθερία Μοσχάτου συμφώνησε με την Κατερίνα Χατζηδάκη, πράγμα που είχατε μάθει πρώτοι μέσα από το ρεπορτάζ του Superbasket.

Κατόπιν έμειναν στο ρόστερ οι Ταμπάκου και Νάτσκου και απο κει και πέρα χτίστηκε η ομάδα από το τεχνικό επιτελείο. Ήρθαν παίκτριες ο΄πως η πολύπειρη Κατερίνα Σπαθάρου, αλλά και η Μαρίσσα Πάγκαλος, ενισχύοντας κατακόρυφα τη γραμμή των γκαρντ.

Το βάρος δόθηκε στις ξένες αθλήτριες οι οποίες ήρθαν προκειμένου να κάνουν τη διαφορά. Πιο συγκεκριμένα, οι Κάιζερ, Μπικλ και Τούρουντιτς δίνουν νέο χρώμα στην ομάδα του Μοσχάτου. Σε αυτές προστέθηκε η τρομερή Καταρίνα Ζετς που με την εμπειρία, την κλάση και την ποιότητά της έδωσε το κάτι παραπάνω στις μπλε. 

Με λίγα λόγια οι ξένες παίκτριες ήρθαν για να κάνουν τη διαφορά και όχι απλά για να είναι καλύτερες από τις Ελληνίδες. Ήρθαν για να κάνουν το κάτι παραπάνω και το έκαναν.

ELEMOS EPITELEIO super

Όλα αυτά τα... εργαλεία έκαναν το μεγάλο μπαμ για την Ελευθερία, χαρίζοντας στις Μοσχατιώτισσες, αλλά και όλο το Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου ευρωπαϊκή αίγλη και ιστορικές στιγμές.

Το γήπεδο δε γέμισε στα προκριματικά και οι λόγοι είναι πολλοί, μεταξύ άλλων και η χαμηλή αναγνωρισιμότητα του μπάσκετ γυναικών στη χώρα μας. Ωστόσο είναι σίγουρο ότι ο κόσμος της ΑΟΕΜ θα είναι εκεί τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στα ματς του ομίλου του Eurocup γυναικών.

Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στην Κατερίνα Χατζηδάκη, όσο και όσους σχεδίασαν και δούλεψαν για αυτό το επίτευγμα. Άνοιξαν  έναν νέο δρόμο στις ελληνικές ομάδες που δε λέγονται Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός...