Skip to main content

Σπαθάρου: «Κάποιοι άνθρωποι παλεύουν χρόνια για να έρθει αυτή η ιστορική στιγμή  της Ελευθερίας Μοσχάτου»

Η Ελευθερία έγραψε ιστορία… σφραγίζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της, το εισιτήριο για τους ομίλους του Eurocup women, με την Κατερίνα Σπαθάρου, να μιλά στο EOK WEB Radio για την επιτυχία της ομάδας του Μοσχάτου.

Αναλυτικά η Σπαθάρου μίλησε:

Για την πρόκριση της Ελευθερίας Μοσχάτου στους ομίλους του EuroCup Γυναικών: «Δεν έγινε τίποτα τυχαία, κάποιοι άνθρωποι παλεύουν χρόνια για να γίνει αυτό. Γνωρίζω εκ των έσω εδώ και χρόνια πώς παλεύουν κάποιοι άνθρωποι για να είμαστε εδώ που είμαστε, οπότε δεν είναι τίποτα τυχαίο. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι τα παιχνίδια πλέον θα ‘ναι πολύ δύσκολα, ανταγωνιστικά και το επίπεδο διαφορετικό. Εμείς μόνο κέρδος θα έχουμε από αυτήν τη συμμετοχή. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα βρισκόμαστε εκεί και θα εκπροσωπούμε τη χώρα μας και είναι και ιστορική στιγμή για τον σύλλογο. Έχουμε κίνητρο να κάνουμε πολύ καλές εμφανίσεις και ό,τι καλύτερο μπορούμε στο τέλος να το πάρουμε ως θετικό πρόσημο. Ανυπομονούμε για τα παιχνίδια».

Για το τι πρέπει να κάνουν για να είναι ανταγωνιστικοί στον όμιλο: «Το νούμερο ένα είναι να είμαστε όλοι μαζί σε μια καλή ή κακή εμφάνιση, να είμαστε έτοιμοι ν’ ανταποκριθούμε στις δύσκολες και απανωτές υποχρεώσεις, να μπορούμε να προστατεύουμε όλες ταυτόχρονα τον εαυτό μας ώστε αυτή η “αλυσίδα” να μην κοπεί καθ’ όλη αυτήν τη διαδικασία των αγώνων, για να έχουμε αποτέλεσμα. Πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι ν’ ανταποκριθούμε στα συνεχή ταξίδια, ώστε ν’ ανταπεξέλθουμε στη δύσκολη αυτή φάση των ομίλων».

Για τους στόχους τους στο EuroCup: «Ο σύλλογος συμμετέχει για πρώτη φορά σε κάτι τέτοιο. Σίγουρα θέλουμε ν’ απολαύσουμε τους αγώνες, να ζήσουμε την εμπειρία και οι νεότερες ν’ αποκτήσουν όλες αυτές τις εικόνες υψηλού επιπέδου. Ταυτόχρονα με τους αγώνες θα πρέπει να ενταχθούμε και στα εγχωρία. Θα είναι μια διαδικασία πολύ στοχευμένη και θα πρέπει να υπάρχει η απαραίτητη σειρά προπονήσεων, ταξιδιών και αγώνων. Έχουμε τους προπονητές και όλο το team να μάς έχει φτιάξει το σωστό πρόγραμμα για ν’ ανταπεξέλθουμε. Θα ‘ναι κάτι πολύ ωραίο. Το ότι έχουμε πολύ καλές ομάδες, ανταγωνιστικές, καταξιωμένες και με πολύ καλή πορεία στα ευρωπαϊκά “σαλόνια”, για ‘μας είναι παραπάνω κίνητρο».

Για το αγωνιστικό στυλ της Ελευθερίας: «Είμαστε μια νεανική ομάδα που έχει κάνει ένα “πάντρεμα” εμπειρίας και νεανικότητας. Η ομάδα θέλει να βγάζει όμορφο μπάσκετ και ν’ αναδείξει τα νέα παιδιά, κάτι που κάνει μέχρι στιγμής με μεγάλη επιτυχία».

Για το αν έχουν στόχο να μπουν… σφήνα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα: «Όλα αποδεικνύονται μες στο γήπεδο. Εμείς κοιτάμε βήμα-βήμα, παιχνίδι-παιχνίδι. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, σεβόμαστε τους πάντες. Βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και όποτε έρθει θα είμαστε προετοιμασμένοι κατάλληλα. Θεωρώ ότι έχουμε κερδίσει τον σεβασμό, δε μάς υποτιμάει κανένας και αυτό είναι πολύ μεγάλη υπόθεση».

Για αυτό με το οποίο θα ήταν ευχαριστημένοι στο τέλος της σεζόν: «Η τύχη έχει γυρίσει λίγο την πλάτη στην Ελευθερία, μπορεί τώρα να την ξαναγυρίσει και να πάρει αυτό που της αναλογεί. Έναν τίτλο, κάτι που δικαιούται η ομάδα, γιατί να μην τον πάρει φέτος; Θα ήταν κάτι με το οποίο θα έκλεινε ένας ωραίος κύκλος προσπάθειας και αγώνων όλων των ανθρώπων της ομάδας και κάτι που αξίζει πραγματικά. Όσο πάει και… κοντοζυγώνει στον σύλλογο κάτι τέτοιο. Καμιά φορά την ορίζεις εσύ την τύχη σου».

Για το κίνητρο της ίδιας: «Έχω πολύ μεγάλο κίνητρο, γιατί μία προς μία οι συμπαίκτριές μου και όλο το προπονητικό staff μού έχει δώσει μεγάλη ώθηση και όρεξη ώστε να μπορώ να προπονούμαι σε υψηλό επίπεδο και με παιδιά που αντιλαμβάνονται πολύ ωραία το μπάσκετ και μού δημιουργούν πολύ ωραία αίσθηση της χημείας που έοχυμε».

Για την ανάληψη του Ευρωμπάσκετ 2025 απ’ την Ελλάδα: «Σίγουρα ήταν πολύ μεγάλο το επίτευγμα να έχουμε το Ευρωμπάσκετ στη χώρα μας, παράλληλα και με όλα που ζούμε. Λίγα χιλιόμετρα προς τα πάνω οι άνθρωποι είναι στην απόλυτη δυστυχία κι εμείς χαιρόμαστε την πρόκριση στους ομίλους, είναι πολύ οξύμωρα όλα αυτά. Θα περίμενα και το γήπεδο του Μοσχάτου να είναι γεμάτο και όλος αυτός ο κόσμος που αγαπάει το μπάσκετ να δώσει το παρών. Παρ’ όλα αυτά, οι ευκαιρίες είναι μπροστά μας για να δούμε κάτι αντίστοιχο. Να δείξουμε ότι δεν είναι κάτι τυχαίο, αλλά το αξίζουμε να φιλοξενήσουμε το μπάσκετ στη χώρα μας. Όπως επίσης και που θα παίξουν και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, να δώσουν κι εκεί το παρών αυτοί που δηλώνουν ότι αγαπούν και θέλουν να είναι στο μπάσκετ γυναικών. Μακάρι να αλλάξει το όλο σκηνικό για να φέρουμε τα παιδιά στα γήπεδα και να μη χάσουν το κίνητρο τους και οι άνθρωποι που ασχολούνται με τις ομάδες».