Skip to main content

Ρουμάνι στο Superbasket: «Οι Εσπερίδες δίνουν ευκαιρίες στις Ελληνίδες, μπορούμε να είμαστε στην 5αδα»

Οι Εσπερίδες Καλλιθέας υπερκέρασαν το εμπόδιο του Ηρακλή στο Κύπελλο γυναικών και κατάφεραν να περάσουν στους «8» μέσα από ένα ματς - διαφήμιση των 204 (109-95) πόντων συνολικά. Μετά και από αυτή την επιτυχία, ο βοηθός προπονητής της ομάδας, Ανδρέας Ρουμάνι μίλησε στο Superbasket, τονίζοντας ότι οι Καλλιθεάτισσες μπορούν να βρίσκονται στην καλύτερη 5αδα του πρωταθλήματος. 

Όπως σημείωσε ακόμα το μέλος του τεχνικού επιτελείου των Εσπερίδων, η ομάδα της Καλλιθέας είναι μια καινούρια ομάδα που έχει ξένες αθλήτριες που κάνουν τη διαφορά, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία σε Ελληνίδες παίκτριες να αναδειχθούν. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ανδρέα Ρουμάνι στο Superbasket:

«Πραγματικά μιλάμε για ένα παιχνίδι - διαφήμιση του μπάσκετ γυναικών. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες καθω΄ς φάνηκε ότι στην Ελλάδα πρέπει να ασχοληθούμε περισσότερ με το μπάσκετ γυναικών. 

Ήταν ένα φύσει επιθετικό ματς, ειδικά για εμάς, η Τζόρνταν Λιούις σημείωσε 32 πόντους. Ο κόσμος χρειάζεται να ξέρει και να καταλάβει ότι είμαστε μια νέα ομάδα. 

Έχουμε κάποιες Ελληνίδες που έμειναν από πέρσι, παίκτριες που ήρθαν φέτος, αλλά και εκείνες που ανέβηκαν από τις υποδομές. Σε αυτές προσθέτουμε ξένες που όπως φάνηκε και σήμερα μπορούν να μας κάνουν τη διαφορά. 

Χρειάζεται υπομονή, αλλά πιστεύω πραγματικά ότι αν κοιτάξουμε τις ομάδες εκτός από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Ελευθερία Μοσχάτου, μπορούμε να «χτυπήσουμε» όλα τα ματς και να είμαστε στην 5αδα στο τέλος της σεζόν».